This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Sunday, January 30, 2011

Jakarta

Dah berzaman...baru nak update trip psl Jakarta...
Huhuhuhu....lambat kan..sorry la..mase tu bz kan end of the year..so xsempat nak upload...
Nadya gi Jakarta aritu from 25th-28th November 2010.
Our flight from LCCT pkol 7am...bygkan pkol 4am dah kene bgn nak gi LCCT tu..ngantok gile......
Sampai hotel mase tu pagi and xbleh check in lagi..so kiteorg ltak barang and trus shopping..hahahahaha
We all stay kat Ibis Slipi Jakarta and dekat jugak dgn Tanah Abang...
So ape lagi..pegi Tanah Abang la shopping...OMG, Tanah Abang mmg ramai gile org and nadya mmg recommend tempat ni untuk bershopping kain....
Memandangkan entry ni dibuat selepas nadya dah balik from Jakarta & Bandung trip..jangan terkejut if nadya cakap...Tanah Abang ni lagi murah than Bandung!!!
So better you all shopping kat Tanah Abang je if nak beli kain...

Day 1 ( 25th November 2010)

Kiteorg sampai, trus ltak bag kat hotel and pegi Tanah Abang.....Disebabkan Tanah Abang ni tutup awal..dlm pkol 5 cmtu...so 1 day mmg dihabiskan kat Tanah Abang Mall je...then kiteorg gi Plaza Indonesia, kat situ we all gi massage..ye la dh seharian bjalan kan?so pe lagi...pegi massage..scrub..perghhhhhhhh..syok btol...dalam rm50 je for 1 hour massage and 1 hour scrub...layannnnnnnn
After massage, kiteorg wat rambut pulak..hahahaahah, gi wat creambath.Creambath ni mcm hair treatment la, tp lagi best creambath coz die akan urut kepala n bahu...kat KL jarang ade creambath..kalau ade pon for my long hair ni dlm rm100+ kot..kat sane,creambath + blow dlm rm25 je.....
Kalau aku dok indon,mau every week jage diri camni kan?xmahal mane pon...kalau kat sini..nak gi wash n blow pon dekat rm50 for my hair...sigh,kl sume bende mahal...
Owh ye,lupe nak cite..disebabkan kawan nad mmg origin from Indonesia, so die yg bawak we all jalan2 n die yg tolong tawarkan harge kat kite....Kalau dieorg..mmg dapat harge murah..jauh from harge yg kite dapat tau...

                                           With my Indonesian Gorgeous Friend, Sis Tia


                                                     Shopping at Tanah Abang


          Muke yg penat..dah la bgn kol 4am nak catch flight..xcukup tdo then sampai Jakarta gi shopping..tgk muke memasing...psssttttt..cube tgk kain2 kat belakang tu...hehehhe


                                             Rambang mata tau tengok kain....



                                           Kalau kat Jakarta,makanan sedap tau..masakan Padang..










Day 2 (26th November 2011)


Arini kiteorg ke Mangga 2...Nak dicompare Mangga 2 dengan Tanah Abang..personally nadya rase Tanah Abang have more choices..and murah skit from Mangga 2 kot...
Kat Mangga 2 ni nadya sempat tempah kad kawennnnnnnnn...horeyyyyyyyyyyy :D Happy Mode...
Dapatla kad kawen impian...Alhamdulillah...hehehehehe
Beside kad kawin, nadya byk beli baju kemeja wat nak pakai gi ofc...murah you alls...dlm rm 15 je tau baju2 tu...
And bile dah petang tu...AGAIN...kiteorg pegi same spa for Massage.Hahahaha,kali ni massage + gube hot stone...bestnye............how i wish dapat harge mcm kat indon ni for spa yg ade kat KL...harus nadya jadi pengunjung tetap....




                                    
               Kat Mangga 2 tu panas gile tau...nadya sempat beli "Magic Hair Band " and lihatla hasilnye...
Balik rumah dah xreti nak wat sendiri dah...hahahahahahaahah.Mase tu dieorg tolong ikatkan...



                                         

Day 3 (27th November 2010)

Erm,kiteorg free n ez arini..memandangkan ape yg kiteorg nak sume dah dapat...so on the 3rd day ni kiteorg patah balik gi Tanah Abang...coz de kawan nadya nak wat last minute shopping...
Time ni nadya dah xshopping dah coz duit sume dah hbs...huhuhuhuh...sob sob sob....
And jangan tekejut...kiteorg gi spa lagi..hahahahaah...kali ni buat Facial, Massage n bertangas...

Day 4 (28th November 2010)

Mase untuk pulang.......rindu kat my beloved fiance..hahahahah... :)

4 comments:

  1. wah gi jakarta beli kain utk wedding ker.mesti cantik n murah..

    ReplyDelete
  2. aku mmg lagi suka ke tanah abang dr bandung. di bandung aku blur kejap tatau nak beli hapela. haha
    and i miss buat creambath. dulu ku buat di plaza senayan. kat kl rasa takdekan?

    ReplyDelete
  3. Littlesunshine-beb,tu la heheeheh..bli kain bridesmaid je...kain i ,i pi beli kat bandung....huhuhuhuh

    marikosan-yup...creambath best gile beb...kl ade creambath..kalau ko gi spa2 indon cm martha tilaar ke cmtu..tp mahal,xsilap aku start from rm90 onwards depends teh length of ur hair...

    ReplyDelete

  4. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete