This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Monday, March 28, 2016

Falah Abiyana



Pssst..... Calling for all hijabista and fashionista!



Ladies, if you are looking for a different yet fun approach for your wardrobe at home that would go well with any occasion then you should get this brand. Falah Abiyana is the best choice for women who are looking for modern designs to add to their wardrobe. This amazing brand has a wide range of collections for Muslimah from the latest hijab style to maxi skirts, baju kurung moden and maxi dress for Muslimah. Their products are designed with a mixture of feminine and adorable element for customers. 

Not only for Muslimah fashion, they also have a wide range for office wear such as jackets. pants, cardigans and of coz it is affordable yet stylista!


This brand was founded by four friends who share the same Muslimah fashion interest and they have been producing a wide selection of tudung for hijabista. If you prefer a simple yet cute look then this is the one brand that should be in your list. Falah Abiyana’s Muslimah wear collection has a stylish touch given to the line of clothing and versatile enough to be worn to work, special events or casually. You can appear adorably beautiful with Falah Abiyana baju kurung and stay classy and feminine while showing off your style when attending classes or formal functions.

Women who love to change their hijab style would adore the modern shawl offered by this amazing Muslimah fashion brand. They even have combo shawl which is designed with two beautiful colour tones which will allow you to easily match it with any of your favourite Muslimah outfit. You should get Falah Abiyana hijab and wear it casually and for a glamorous look when match it with your baju raya during the celebration of Hari Raya later.

Where can you get your Falah Abiyana?
Come on and browse through at ZALORA!
Yes, please go to this website Falah Abiyana and happy shopping dearies 
















Tuesday, March 22, 2016

Anak Anak

Sekarang dah masuk Bulan March 2016...
Cepatnye mase berlalu...tup tup...nanti dah penghujung 2016...
Melihat anak2 yg semakin membesar..rase cepat nye la aku pon menua :(
Twins tahun ni dah masuk 4 years...dah boleh harap sgt2 dah...
Kalau suruh amikkan barang..laju je jawab OK Mama...

Kekadang aku suke nak berdrama dgn dieorg..buat2 nanges..nanti dieorg akan cakap why u cry mama? Dont cry...Lepastu dieorg akan hug...
Twins akan sgt2 sensitif especially si adik, Arissa tu...kalau nad marah die..sure die nanges pastu cakap i want hug mama...selagi aku xhug die..slagi tu die xbenti nanges...
Si kakak, Alesya mmg nampakla die dah boleh pikul tanggungjawab nak jage adik2 die..Alhamdulillah.

Si Aidan plak..aduhaiiii..skang ni memamg tgh ligat..active
Memang budak sorang ni xboleh dibiarkan...kalau tetibe die senyap tu..ade la something yg die buat...contohnye pecahkan lamp shade ke...sepahkan brg2 ke...
Memang rumah tu tetibe xdgr suara aidan.nad akan jerit panggil AIDANNNNNNNN..nanti sure ade je bende yg die tgh buat..yg mmg buat org marah.
Ishhhhhhhh..ksian die slalu kene marah..n also kene cubit...
Maafkan mama eh..awak ni panjang akal sgt..
Skang bile dah ade Aiman..nampak gak Aidan ni jealous....sebba die slalu buli Aiman.
Memang pantang lepa..penah die pijaknye si Aiman tau x???
grrrrrrrrrrr...mmg kene marah la ape lagi...

Aiman skang dah nak masuk 7 bulan...rase eh mcm je bersalin...sakit czer pon xhilang hbs lagi nih...
Sejak nad kene czer kali ke 3..mmg slalu rase sakit2 belakang n sakit kaki tau...
Skang aiman dah bertatih...bape kali die tersembam gak la...sebab sibuk nak jalan kan?xsedar diri tu baru 6 bulan lebih..hahahaah
Die kalau dibiarkan kat lantai...berdesup die hilang ntah merangkak kemana2 dah...

Bile anak2 ni tido...slalu rase bersalah..rase menyesal tu timbul dalam diri nad...
Ksian kat anak2...nad xde mase nak tumpukan perhatian kat sorang satu...
Plak tu bile dieorg buat prangai...mmg kene marah...
Nad bukanla ibu yg baik...but nad cube jd seorang ibu yg penyabar...
Bile kite keje penat2..stress plak tu..pastu sampai umah.xdan nak rehat..ade plak mcm2 prangai anak2 buat...so sedikit sebanyak kite jd stress balik...lepas plak kat anak..

Alahai..rase berdosa nye diri ni kat anak2...
I'm so sorry syg...Maafkan mama ye..
Sesungguhnya mama nak korang tau..walaupon mama ni garang tahap singa..tapi Mama terlalu sygkan korang...xde ape yg lebih membahagiakan drp mempunyai anak2 seperti korang...

Bape tahun lg korang dh besar...pastu sure dh xnk kne gomol2 lagi dah...
sedehla...


Aidan



Alesya & Arissa


Aiman

Tuesday, January 26, 2016

Kindy For Aidan

Aidan nak school..nak school...tu la yg nad dengar setiap hari bile hantar kakak twins die pegi school.
Aidan n twins ni beza setahun je.,,so dieorg ni ahak rapat,,gi memane pon 3 org..so bile kakak die pegi school, die xpegi.die mrajuk..mengamok.
Sebab ksian dgn die..so we all pon decided la masukkan die jugak kat Q-Dees for 3 years punye class.
Aidan baru 2 years n 5 months..kcik lagi kan?Tapi prangai n akal cm budak besar
So smlm nad anta die pegi kindy..xtmankan pon sebab xdpt cuti..so drop kan die dgn kakak kakak die
.Memang nampak die excited...die siap bye bye lagi...
Aiseh..anak mama dah besar :(

Pastu bape jam cmtu..wassap Principal die tanye cmne Aidan. Teacher die ckp, aidan nanges jap..tapi pas pujuk ok dah.
Hurm, nanges gak eh..ingat beria2 sgt nak gi school tu ok.

Bile balik umah tengok buku skolah..ade cikgu put note :

26/1 - Refuse to read 
        Hahahha..adeh, apsal xnak baca ni aidan???

so arini 27th Jan, 2nd day aidan pegi kindy. Pagi2 dah bangun kol 6.30am mandi. Memang excited nampak nak gi skolah. Tapi sampai je skolah...Hubby ckp pagi td Aidan xnak kluar kete..hahaahah
slame ni bukan main excited nak pegi skolah..bile dah masuk skolah mcm2 peel eh?
Sampai skolah die nanges kejap..ye la..baru 2nd day kan? Kakak twins dah masuk class dieorg..pastu sebab aidan nanges, so cikgu pon bwk aidan jumpe kakak die kat class kakak die. Sampai sane, die diam n trus happy sbab kakak twins ade..
Hahahaha..adehhhhh, mane boleh 1 class syg oiii..awk baru 2 tahun..kene pegi class lain :)

Harap2 la lepasni Aidan ok..Teacher cakap bg mase dlm 2 weeks..nanti2 ok la tu
Kadang2 ksian gak bile pk awalnye bdk2 ni gi skolah..tp daripada dok umah babysitter xbuat ape2..baik gi skolah kan? sekurangya otak berkembang jugak kan? 

Handsome x Aidan?





Thursday, January 21, 2016

Hello 2016!

Assalamualaikum and Selamat Tahun Baru 2016...

Nadya dah lame gile xberblog nih...honestly mmg dah xde mase sgt nak menulis...so nadya lebih kepada instagram je skang.

Erm, alhamdulillah nadya bz handling 4 kids now dgn keje lagi...balik umah uruskan the kiddos..manelagi time nak berblog dah kan?

Ok..so tahun baru ni sure ramai anak2 yg start sekolah kan?
And nadya pon, twins dah start kindy jugak. Nadya anta dieorg mmg awal..since dieorg 2 1/2 years...mase tu dieorg masuk kelas for 3 years...(kalau skolah..even kalau anak kite baru 2 tahun..tp bile ikut tahun kelahiran tu dieorg 3 years...so kalau masuk kindy, dieorg kire 3 years and bukan la 2 1/2 years tau)

So far banyak sgt improvement yg nadya nampak since the twins pegi kindy...since nadya ni honestly mmg la xde mase nak coach anak kat umah..nak buat homeschooling bagai (respect la sape yg rajin buat homeschooling!). Dieorg dah pandai mengira...pandai color..rajin membaca.. - ye la what do you expect from 3 year old kids kan?

Yang penting dieorg sangat independent. Alhamdulillah, mmg sgt2 boleh di harap. dah boleh amikkan pampers kalau mintak..dah bleh amikkan botol susu..towel..dah bleh pakai baju sendri..kasut sendri smua..tapi 1 je blom...dieorg still on pampers...aisehhhh..nadya xajar bebetol lagi potty train.

So this year nadya still anta dieorg kat Q-dees. Nadya mmg dari dulu suke cara pembelajaran Q-dees ni. Lagi satu, nadya mmg suke tgk bebudak ni kalau pakai uniform..mmg smart!
So mase 1st day masuk kindy baru ni (nadya still anta Q-Dees, tapi dah tukar branch lain)...my twins ok sgt...xnanges and sgt2 snang. Phewwwwww..lega!
Risau sebab mostly dlm class dieorg aritu..smua budak2 nanges..eheheheeh
Adeh..risau gak nad sebab tu tempat baru for twins...new friends..new teachers smua..but alhamdulillah dieorg ok n happy.

The Principal pon slalu update and wassap gbr the kiddos..so mcm ok, my kids are doing well..no need to worry :)

Since Aidan dgn twins beza setahun je..tp dieorg ni dah mcm triplets!
Ape nadya bli for twins..sure kene bli gak for Aidan but in diff colors or design..hahaha kang kalau die pon nak pink..pengsan mak!
Dieorg ni dah slalu pegi memane mesti ber3...nampak sgt rapat wlupon kat umah slalu bergaduh dan bergusti memasing...

Buku skolah twins dah mcm belacan sebab dah kene koyak gak dgn aidan sebab kdg2 berebut...hurmmmm..aidan pon nak gi school die cakap.

Aiseh...setiap hari kalau anta kakak2 die gi school, die pon excited nak turun jugak pegi kindy..
So kesian plak tgk die bersemangat nak gi skolah setiap hari..
Nadya baru je register Aidan to Q-Dees gak semalam so InsyaAllah next week Aidan pon bleh join kakak2 die to kindy but of course in different class.

Aidan pon as of today baru 2 years and 4 months..kecik lagi kan? Masuk jugak class 3 years..
Mesti ade org ckp eh, xawal ke masuk kan skolah..baru 2 tahun lebih..twins baru 3 tahun lebih.
Jawapan nye ade kat u ols as parents. U ols yg lebih mengenali anak2 korang.

Macam nad..sebaik habis pantang nad anta kat umah baby sitter. Dieorg pon tau gak boring kalau kat umah baby sitter btol x?
Sekurangnye bile pegi playschool cmni..dieorg bleh blajar mcm2..blajar swimming...nyanyi..menari..gym..agama...so xde la boring kan?
Jangan risau..InsyaAllah anak2 u ols ok if diberi pendedahan yg awal...

Nadya mmg setiap malam sblom tido akan tgk buku2 skolah dieorg..ape yg dieorg blajar kat skolah...kdg2 revise balik dgn dieorg sblom tido. Tapi nadya xde la nak marah or push kalau dieorg xingat ke ape...sebab bdk2 cmni kan pembelajaran dieorg lebih kepada bermain kan? dan bdk2 umur cmni..dieorg belajar melalui picture..ingat gbr2 smua tu...

So far nadya happy tgk progress anak2 even baru nak masuk sbulan kat Q-Dees nih.
Kawan nadya pon anta the same kindy as twins...die pon ckp die happy tgk progress anak die.nampak anak die happy.

owh ye...ape azam 2016 ni eh?
ermmmmm..nak kurus??hahahaah..tu mmg azam stiap tahun! tapi x kurus2 jugak oiiii..grrrrr
Nadya ni kagum tgk mak2 yg bekerja..tp dlm mase yg same boleh gak masak berbento untuk anak2 kan?
fooohhhhh kagum!
nadya pon baru la nak berjinak2 gak masak untuk the kiddos...wlaupon penat..bgn kol 5.30pagi nak masak smua..nak siap2kan kiddos gi kindy and kene sampai ofc kol 9am..fooohh..kdg2 rase cm nak pengsan wehhhh...dah la stiap hari sampai umah kol 8 mlm..esok pagi2 dah bgn...hurmmmmm, tu la pengorbanan seorang ibu kan?

well..thats all for now readers :)
Wish you all happy 2016 :)



Gambar twins mase 1st day at school



Ni Principal Q-Dees wassap, cakap twins look like big girls :)


Alesya during her swimming class. Mase ni Arissa running nose so xleh join


Ni la NYAWAku...

Sunday, August 9, 2015

Are We Done Having Kids???

Assalamualaikum...
Dah lame rasenye nadya dah xterblog since i had my little Aidan :)
He's turning 2 InsyaAllah end of this month...
Time flies so fast!!
Rasenye mcm baru je deliver kan Aidan n now InsyaAllah nadya tgh menunggu hari nak deliver my 4th baby..
Yup....InsyaAllah nad akan ade 4th baby soon...
Mesti ramai tkejut kan?mcm ishhhhh..xplan ke nak jarakkan anak?
Well...to be honest kalau kite plan cmne baekkkkk pon kalau Allah ckp Kun Fa Ya Kun..maka jadilah ia...
Sape la kite untuk menidakkannye kan?
Sape yg ckp gile la die tu..perot x ok..asik nak beranak..kalau jd ape2 baru tau
Yup...Nad byk dgr cmtu...and nad pasrah..
1st time mase tau pregnant pon..nadya mcm tkejut...
siap ckp kat doctor..eh..can't be pregnant..sy gune perancang smua..cmne bleh gak pregnant..
and nad siap tanye bape org doctor..is it safe for me to continue this pregnancy?
Ye la...takut tu sbab before this nad had 2 previous CZER....

And rata2 doctor ckp..Well, hanye Allah yg maha mengetahui nape diberikan rezeki untuk u pregnant although mcm2 langkah u dah amik...

Erm, so sepanjang my 4th pregnancies ni (3 pregnancies + 1 miscarriage), as usual...nad mmg muntah truk..
This pregnancy up to 7 months jugak nad dok asik muntah...
Agaknye mmg dah ditakdirkan ujian nad stiap kali pregnant cmtu kot...

Now InsyaAllah nad nak masuk 36 weeks and doc ckp by 38 weeks dah kne czer...
And doc xadvise untuk nad pregnant lagi coz doc ckp bahaya kalau u pregnant lagi nih...
So nad rase InsyaAllah cukupla 4 org anak kot...
Nak membesarkan anak2 1 hal...anak2 ni amanah drp Allah...kene la kite jage sebaik baiknye InsyaAllah...

Well readers...doakan nad dipermudahkan untuk bersalin kali ni eh...

Monday, July 6, 2015

Salam Ramadhan

As salam...

Selamat menyambut Ramadhan dan Selamat Berpuasa...
Agak dah lame nadya xupdate pe2 dlm blog ni...
Sebab dah xtau nak menulis ape..plus skang ni nadya amatla bz menguruskan anak2..pastu kat office pon bz gile..xsempat nak berblog dah...

Macamana persiapan raya korang tahun ni?
Nadya rase ni la persiapan raya nadya yg paling ala kadar..hahahaha
disebabkan nadya now tgh pregnant....dah insyaAllah akan deliver bulan Sept nanti..xde mood hokay nak buat or belli baju2 raya...

Settlekan baju raya anak2 je...Nadya nye baju pas pantang baru nak cari boleh?
Sbab skang badan dh serupa ikan paus!!!
Malas nak gi cari baju..buat sakit hati je..hahahahah

Monday, September 8, 2014

Q-DEES!

Fooh...
This past 2 weeks, nad mmg bz mencari playschool untuk twins.
Next year twins dah 3 years so i think its about time nak anta dieorg kat playschool..
Probably some of you cakap its too early to send them to school kan?
Memang nad pon rase cmtu..tapi daripada die duduk rumah (currently nad tgl dekat baby sitter) baik mcm die pegi school...atleast they can learn something out of it.
Nad pon berbelah bagi gak nak anta actually..coz dengan baby sitter tu dieorg ni dah comfortable...
Nak tunggu mama die ni mengajar..nad balik pon dah lewat..slalu sampai umah pon dlm 7.30-8.00pm..bile sampai umah..nak mandi..solat...nak bg dieorg makan sume..bile la mase plak nak mengajar dieorg kan?
Ksian tgk twins..so slalu nad main2 jap dgn dieorg..baca buku ke...ajar dieorg color2 mcmtu.
Tapi i would say for their age yg baru 2 years tu..cepat tangkap jugak la.dieorg dah boleh baca 1-10..dah hafal dah.
And dieorg faham if let say nad ckp can you look after aidan?why is he crying?
so twins ni nanti lari pegi dekat aidan..tgk adik die tu...kalau aidan nanges..dieorg mcm tepuk2 suruh diam...hahahaah..good sisters!
pastu kalau nad buat2 sedeh..buat2 nanges..dieorg akan tanye why?mama..mama..why?pastu dieorg mesti cium2 nad..hahahah..sweet je..

Pastu kat umah..dieorg mmg suke conteng2 buku...so kalau anta gi school..xde la tkejut plak nanti kan?
And yesterday after nad dah check out few kindies...nad dah decided InsyaAllah nak register twins kat Q-Dees.
Memule nad mcm xsuke the flip-tech program. Tapi after few times principal die explain..then baru nad phm..
Rupenye dieorg ajar additional program...ingatkan mmg fully computer...
So bile nad check syllabus dieorg...mmg Q dees ni kalau esok twins year 5-6 syllabus tu dah mcm darjah 1 kot...
Agak cuak jugak la kan?ye la..dok pk..boleh ke nanti dieorg cope?mcm ksian je kcik2 kne suruh blajar...

Bile nad tanye few friends yg dah hantar anak pegi Q-Dees, dieorg byk bg positive feedback.
Hopefully twins pon nanti ade positive feedback InsyaAllah...

Nak ikutkan monthly fees nanti double drp ape yg kami byr dekat baby sitter tu..tapi demi memikirkan nak bg dieorg belajar..kne pejam mata je la..
Nampaknye starting next year, kami kne sekat skit untuk shopping..travel mcmtu sume.
Ermmmm..boleh ke eh?kalau shopping tu InsyaAllah mcm boleh la...tp bab travel tu..aisehhhhhh
Kalau xdpt holiday..cmne tuh?

Demi mu wahai anak...Semoga menjadi anak yg bijak pandai eh nanti.
Starting next January, InsyaAllah start la twins ke Q-Dees.
Yang ni masalah nanti..nak kejutkan pagi2 nak gi skolah tuh..adehhhhhh
Mcm skang die marah2 pon..sampai umah baby sitter bleh tido..Nanti dah pegi skolah jgn plak nak tido eh...

Ni Yuran monthly die average dlm RM 600 +

Owh ya..lupe nak bgtau korang..mane tau sape2 yg nak anta anak2 jugak kat Qdees, ni registration die yg nak kene byr :

Registration : RM 1544
Monthly       : Dlm rm 600+ (sebab nad amik full day - after playschool duduk daycare)
Material Fee : RM 370 kene byr bulan Jan & May

Total untuk 1 year : Lebih kurang RM 9,124.00

Mak oiiiii...ni baru playschool je kot...esok luse masuk U..entah mcmane la plak kos nye tuh...
Erm, tapi ramai org ckp nak invest for good education..kne la invest skit...
Eh ye ke?Nad dulu pegi tadika biasa je..masuk jugak U..hahahaha
Dulu lain..sekarang lain kan? Sekarang ni..bdk2 umur 5-6 tahun dah bleh baca buku dgn lancar..
Time kite dulu..mase darjah 1 baru la nak start membaca kan?


Nampak x pool kat belakang tu?swimming class every friday













Harap2 berbaloila nad anta dieorg gi playschool nih...
Semoga dipermudakan semuanya InsyaAllah...