This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Tuesday, March 22, 2016

Anak Anak

Sekarang dah masuk Bulan March 2016...
Cepatnye mase berlalu...tup tup...nanti dah penghujung 2016...
Melihat anak2 yg semakin membesar..rase cepat nye la aku pon menua :(
Twins tahun ni dah masuk 4 years...dah boleh harap sgt2 dah...
Kalau suruh amikkan barang..laju je jawab OK Mama...

Kekadang aku suke nak berdrama dgn dieorg..buat2 nanges..nanti dieorg akan cakap why u cry mama? Dont cry...Lepastu dieorg akan hug...
Twins akan sgt2 sensitif especially si adik, Arissa tu...kalau nad marah die..sure die nanges pastu cakap i want hug mama...selagi aku xhug die..slagi tu die xbenti nanges...
Si kakak, Alesya mmg nampakla die dah boleh pikul tanggungjawab nak jage adik2 die..Alhamdulillah.

Si Aidan plak..aduhaiiii..skang ni memamg tgh ligat..active
Memang budak sorang ni xboleh dibiarkan...kalau tetibe die senyap tu..ade la something yg die buat...contohnye pecahkan lamp shade ke...sepahkan brg2 ke...
Memang rumah tu tetibe xdgr suara aidan.nad akan jerit panggil AIDANNNNNNNN..nanti sure ade je bende yg die tgh buat..yg mmg buat org marah.
Ishhhhhhhh..ksian die slalu kene marah..n also kene cubit...
Maafkan mama eh..awak ni panjang akal sgt..
Skang bile dah ade Aiman..nampak gak Aidan ni jealous....sebba die slalu buli Aiman.
Memang pantang lepa..penah die pijaknye si Aiman tau x???
grrrrrrrrrrr...mmg kene marah la ape lagi...

Aiman skang dah nak masuk 7 bulan...rase eh mcm je bersalin...sakit czer pon xhilang hbs lagi nih...
Sejak nad kene czer kali ke 3..mmg slalu rase sakit2 belakang n sakit kaki tau...
Skang aiman dah bertatih...bape kali die tersembam gak la...sebab sibuk nak jalan kan?xsedar diri tu baru 6 bulan lebih..hahahaah
Die kalau dibiarkan kat lantai...berdesup die hilang ntah merangkak kemana2 dah...

Bile anak2 ni tido...slalu rase bersalah..rase menyesal tu timbul dalam diri nad...
Ksian kat anak2...nad xde mase nak tumpukan perhatian kat sorang satu...
Plak tu bile dieorg buat prangai...mmg kene marah...
Nad bukanla ibu yg baik...but nad cube jd seorang ibu yg penyabar...
Bile kite keje penat2..stress plak tu..pastu sampai umah.xdan nak rehat..ade plak mcm2 prangai anak2 buat...so sedikit sebanyak kite jd stress balik...lepas plak kat anak..

Alahai..rase berdosa nye diri ni kat anak2...
I'm so sorry syg...Maafkan mama ye..
Sesungguhnya mama nak korang tau..walaupon mama ni garang tahap singa..tapi Mama terlalu sygkan korang...xde ape yg lebih membahagiakan drp mempunyai anak2 seperti korang...

Bape tahun lg korang dh besar...pastu sure dh xnk kne gomol2 lagi dah...
sedehla...


Aidan



Alesya & Arissa


Aiman

2 comments: