This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Sunday, August 9, 2015

Are We Done Having Kids???

Assalamualaikum...
Dah lame rasenye nadya dah xterblog since i had my little Aidan :)
He's turning 2 InsyaAllah end of this month...
Time flies so fast!!
Rasenye mcm baru je deliver kan Aidan n now InsyaAllah nadya tgh menunggu hari nak deliver my 4th baby..
Yup....InsyaAllah nad akan ade 4th baby soon...
Mesti ramai tkejut kan?mcm ishhhhh..xplan ke nak jarakkan anak?
Well...to be honest kalau kite plan cmne baekkkkk pon kalau Allah ckp Kun Fa Ya Kun..maka jadilah ia...
Sape la kite untuk menidakkannye kan?
Sape yg ckp gile la die tu..perot x ok..asik nak beranak..kalau jd ape2 baru tau
Yup...Nad byk dgr cmtu...and nad pasrah..
1st time mase tau pregnant pon..nadya mcm tkejut...
siap ckp kat doctor..eh..can't be pregnant..sy gune perancang smua..cmne bleh gak pregnant..
and nad siap tanye bape org doctor..is it safe for me to continue this pregnancy?
Ye la...takut tu sbab before this nad had 2 previous CZER....

And rata2 doctor ckp..Well, hanye Allah yg maha mengetahui nape diberikan rezeki untuk u pregnant although mcm2 langkah u dah amik...

Erm, so sepanjang my 4th pregnancies ni (3 pregnancies + 1 miscarriage), as usual...nad mmg muntah truk..
This pregnancy up to 7 months jugak nad dok asik muntah...
Agaknye mmg dah ditakdirkan ujian nad stiap kali pregnant cmtu kot...

Now InsyaAllah nad nak masuk 36 weeks and doc ckp by 38 weeks dah kne czer...
And doc xadvise untuk nad pregnant lagi coz doc ckp bahaya kalau u pregnant lagi nih...
So nad rase InsyaAllah cukupla 4 org anak kot...
Nak membesarkan anak2 1 hal...anak2 ni amanah drp Allah...kene la kite jage sebaik baiknye InsyaAllah...

Well readers...doakan nad dipermudahkan untuk bersalin kali ni eh...

17 comments:

  1. Wow dh nk msk 4. Rs mcm br je bc kisah twins haha. Lg best lps ni leh ttup kdai trus haha.. I kne cr boy la utk ttp kdai. Huahuahua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lisa...yup..hahahah..tu la skejap je rase..mcm baru je dpt twins..pastu aidan..pastu new baby ni..rase2 dh cukup la kot 4 org...mak dah penattttttttt..hahahahah

      Delete
  2. wah! laju nye uuu..dah 4!! take care dear! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mek dah tua dah...kang umo nak dekat 40 dh xlarat dah..hahahahah

      Delete
  3. ok nad. rezeki allah siapa nak bagi kan? lepas deliver yg ke-4 kita lepak. kahkah

    ReplyDelete
  4. im always indecisive of how many kids do i really want. before i was pregnant the first time, I wanted 7. the number reduce after getting my first. reduce again after again my second. now im going back and fourth with having just the 2 i have or adding another one. apa pun serah pada rezeki.

    first time commenting here i guess. salam kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Asha...

      MMg best dapat anak ramai..especially bile dieorg dh besar..then u rase mcm ok skit..
      bile umur smua dekat2..i guess it is very2 tiring n u will be drained by the end of the day...
      so i guess its enuff with 4 kids for me as i'm having difficulties each of my pregnancies :)

      Delete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. Nad! Nape I x tau yang you pernah miscarriage? Time bila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. seblom aidan i pernah miscarriage...kne dnc dgn prof zainul

      Delete
  7. kagum sebenarnya ngan u lalnik....n btw tahniah dah bersalin pun...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tq beb..u pon dah slamat alhamdulillah

      Delete