This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Monday, May 9, 2011

Review : Nikah

Salam gurls...
First of all, nadya mintak maaf sangat2 if xdisclose my real wedding date....
heheheheeh :) atas sebab2 privacy...mmg date kawen terpakse dirahsiakan atas sebab2 yg tertentu....
Al-maklum la, xsemua org bahagia apabila tengok kite bahagia..btol x?
Ade yg bile tau nadya kawen ni, mcm2...terus delete nadya dari facebook la..ckp nadya mcm2..ermmmmm,sume dugaan...
Bayangkan kalau dieorg ni sume tau date nadya kawen?xtau la pe jadi nanti..wallahualam...
Mase tu stress sangat..mcm2 problem...bayangkan..3 hari seblom nak nikah, pakcik nadya meninggal dunia coz sudden heart attack...nadya mase tu dgn pnat+terkejut..hanye Allah yg Maha Mengetahui....
Sedih coz mcm2 jadi mase time nak nikah tu...
Alhamdulillah, 1st May 2011..nadya selamat dinikahkan dengan hubby yg tercinta...
Alhamdulillah :) :) doakan yg terbaek buat nadya & hubby eh...
Nadya nikah kat Masjid Muadz Bin Jabal, Taman Setiawangsa...
Jom layan skit2 review for my nikah :

BAJU NIKAH.

Baju nikah ni nadya beli kain kat Jakel....
Color baju ni off white...cream mcmtu la...Baju hubby pon same, beli kain kat Jakel, Jalan Tar jugak...
Designer for my baju nikah is Oscar. Sape yg still ngah cari designer, nadya mmg recommend kan Oscar...he is a young n taleted designer...serious xtipu...and Oscar ni bleh jadi kawan...
Die paham ape yg kite suke n tak suke....
Nadya punye naju nikah tu dari material chiffon beaded...
Bile dah siap...baju tu flowy n kain die cantek!..hahaahaha perasan sendri :)
Macam beads pearls kat baju nikah tu..my sis in law yg jahitkan....cantik kan?
nadya suke sangat....die cakap baju nikah nadya simple..so die nad add pearls bg lagi glam..bile dah siappppppp..walllllahhhhhhhhhhhh, mmg nadya suke sangat dgn baju nikah tu...
Harge mmg berbaloi dgn kecantikkan baju tu...coz try la tanye Oscar, harge die still murah berbanding designer2 yg lain.... :)
I love the design + the cutting and also the beads :)
Alhamdulillah, dapat pakai baju nikah yg mmg nadya suka..........

Sesape yg nak tempah dengan Oscar, you can try to call him at 019-3378136
You all cakap, you all kawan nadya bloggers :) I'Allah Oscar bleh bagi special price untuk kite sume bloggers :)

Sesape yg nak tempah jahit beads, you can email me at :  nadiatul.iza@dimensionbid.com coz beads tu my sis in law yg jahitkan and harge die mmg sangat2 murah berbanding kalau nak anta tempah beads kat butik2...
mmg berbaloi harge yg my sis in law ni bagi :)



                                                    Love my Baju Nikah

SHOES

Kasut nadya tempah dgn Gavy, kat area Maju Junction.
Harge tempahan kasut ni RM100 for sepasang kasut.
Boleh try call Ashraf  kalau nak tempah kasut  017-3279604



MAKE UP ARTIST

Make up artist nadya for Nikah aritu ialah Deq Sha.
Nadya mmg dah lame suke dengan Deq Sha punye make up coz die pandai blend color for org yg kulit gelap cm nadya...
Nadya punye la takut gile nak make up coz dah pernah experienced make up dgn so called MUA, tp bile make up nadya..jd mcm tepong gomak!!!!
aduyaiiiiiiiii...xsangguppppppppppppp...
hahaahahahaah, so bile nadya survey MUA yg boleh make up kulit gelap mcm nadya tp cantik,nadya suke 2 org ni : Deq Sha n Saidatul Nisa..
So for Nikah, nadya amik Deq Sha :)


Sape yg nak try Deq Sha, boleh call die : 0193495383

KERUSI & BANTAL  NIKAH

Memandangkan nadya nikah dalam Masjid, so xde la pelamin sume tu...
Tapi still nak feeling sorang2..nadya nak kerusi nikah yg cantik...heheheehehe
Kerusi nikah nadya sewa kat kak Amy. boleh tgk kat sini
Kerusi nikah die sangat cantik...so kalau korang nikah kat masjid tp still nak feeling ala2 diva...hahahahaah, bleh try call Kak Amy : 016-2514746



HANDBOUQUET

I love my handbouquet!!!
Thanks to Iryani Azlan...die pon bbf jugak :)
Handbouquet tu Iryani gune pink roses n white carnations..pastu die add in pearls :)
Harge for bbf Yani cakap bleh bg special :)
So you can call her at : 0192594717












HANTARANS

Dulang hantaran ni nadya beli aritu....harge die RM150 for 1 dulang...
Memule ingat nak gubah sendri hantaran...tp last minute, rase mcm xsempat plak...
So for Dulang hantaran, sape nak sewa..boleh  click kat sini

For gubahan hantaran, nadya anta kat Kak Mya. Actually she is my senior from St Mary and her sister was actually my classmate!
Wat a small world kan?
Mmg cantik kak Mya gubah hantaran...i love it sooooooooo much!!!
Kak Mya gune fresh flowers....

sape nak tempah dgn Kak Mya,form Mya Lace n Beads boleh call her at 0193861123









HENNA

Memandangkan nadya was so bz until towards my wedding day, maklumla..pengantin sendri yg kene uruskan sume bende...so nadya amik kak Shab for Henna.
Nadya suruh Kak Shab dtg rumah..coz mmg xde mase nak keluar dah...mcm2 kene buat
Nadya cakap kat Kak Shab,nak ala2 Ayu Raudhah..hahahhaha :)








                                            Heheheheeh, nak tiru design Ayu Raudhah :)


Sape nak buat inai dengan kak Shab, boleh call die : 012-6298877


DOORGIFT

Doorgift for nikah ni Nadya beli kat KK Deco. Harge die rm2.90. Pastu kain organza tu sekeping RM 0.50. Kire for 1 doorgift tu cost dlm RM3.40



Well, tu je la review for my nikah day :)
Kalau sesape nak tanye pe2..can email nadya kat nadiatul.iza@dimensionbid.com

22 comments:

  1. weeee semua cantek & nmpk perfect! :)

    ReplyDelete
  2. semua pun cantik. congrats nadya!!

    ReplyDelete
  3. i was there!!!! admire your baju ..hehehhehehe

    ReplyDelete
  4. cantik.. btw, congrats dear.. =)

    ReplyDelete
  5. Nana- hehehe, tq dear...

    Adawiyah- tq beb

    syahoney-tq so much beb coz ade waktu i nikah n sanding..love u!

    ahmisdar & Adila-tq bebeh... :)

    ReplyDelete
  6. i love henna,bantal nikah,hantaran etc. i aritu g maju junction and saw those dulang.gile mahal.nangis siut kalau nk beli. so bye2 dulang cantek..haha

    ReplyDelete
  7. diba-tq bebeh :)

    lisa- hehehehe, tq beb....u bleh sewa from i ler dulang tu beb...

    ReplyDelete
  8. love the henna..!hehe..kasut kina pun dari gavy..tu je yg sama kot..hehe

    ReplyDelete
  9. tq kina..hehehh :) tempah kt ctu gak eh?dah siap blom?

    ReplyDelete
  10. inai cantik. walaupun nak betul2 serupa. =) semoga berkekalan hingga syurga ya sis.

    ReplyDelete
  11. juz nice la semuanya..tahniah.. ^_^

    ReplyDelete
  12. oshinz-tq sis :) Aminnnnnn :)

    Anztasias-alhamdulillah sis...tq :)

    Miey anna-Tq dear :)

    ReplyDelete
  13. baju nikah nampak simple but gorgeous hehehe..boleh buat baju raya tue hehehe...bestnye nk kawen hehehe

    ReplyDelete
  14. UyaRayza-tq dear...i mmg suke simple2 je...coz boleh pakai balik..heheheehe

    ReplyDelete
  15. salam nadya, akak ambil gambar nadya duduk atas bantal tu ya, boleh kan dear? tksh byk... dan akak letak link entry ni juga kat situ...

    ReplyDelete
  16. Kak Amy..ok sis :)tq for the beautiful bantal ;)

    ReplyDelete