This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Wednesday, June 15, 2011

Virgin Coconut Oil

Salam gurls...
dah lame nadya nak buat entry ni..tp xterbuat2...ni pasal Virgin Coconut Oil...or VCO or lebih dikenali sebagai minyak kelapa dara :)
Nadya nye FIL is one of the Professor yg wat research pasal VCO ni n dieorg produced sendri from Universiti Teknologi Malaysia.
Mmg ade sijil dari Kementerian Kesihatan adn it is 100% pure extract.
Since my FIL yg buat bende ni, so xde la rase was2 kan? now kiteorg whole family makan ni setiap hari..
die ade bentuk liquid n capsule..
Kalau korang slalu rase lemah..xbemaya..slalu rase mcm nak demam...korang try amik VCO ni...I'Allah, u will feel n see the difference!
Mmg nadya xtipu...coz nadya slalu lembik je dulu...pastu bile amik ni, xpyh makan suppplement lain dah....
Sape nak order,bleh email nadya kat nadiatul.iza@dimensionbid.com
So, sesape yg still xtau ape tu kebaikan VCO...








sape yg nak tau further details, korang bleh bace kat website nih : click sini
Jom kite bace skit ape kebaikan die :

Kebaikan Minyak Kelapa Dara menurut kajian yang telah dibuat ialah:
  1. Meningkat dan memperbaiki system pertahanan badan
  2. Meningkat kadar metabolisma badan
  3. Anti-oksida, anti-virus,bacteria.kulat dan parasit yang semulajadi
  4. meningkatkan fungsi kelenjar tairod
  5. melindungi kesan sinaran ultra violet dalam cahaya matahari
  6. tidak meningkatkan kepekatan platelet darah
  7. meningkatkan penghadaman dan penyerapan khasiat makanan dan berupaya menurunkan berat badan
  8. meningkat pertumbuhan sel kulit, rambut dan badan manusia
  9. membekalkan sumber tenaga dengan cepat
  10. mengurangkan kesan penuaan dan kedutan pada kulit serta melembab dan melembutkan kulit
  11. mengurangkan kesan keracunan makanan
  12. membakar dan mengurangkan kolesterol dalam badan
  13. menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat dan mengurangkan kelemumur pada rambut
  14. mengurangkan risiko sakit jantung, darah tinggi dan kencing manis
  15. mengurangkan risiko demam, batuk, selsema dan lelah
  16. mengurangkan risiko dan kesan batuk kering atau TB dan resdung
  17. mengurangkan risiko demam campak dan cacar air
  18. mengurangkan risiko dan kesan buasir dan sembelit
  19. mengurangkan risiko dan kesan Hepatitis A, B , C
  20. mengurangkan risiko dan kesan ulser perut dan mulut
  21. mengurangkan risiko dan kesan kanser dan leukemia
  22. mengurangkan risiko dan kesan sakit gigi, gusi dan kesan jangkitan mata dan telinga
  23. mengurangkan risiko dan kesan psoriasis dan sebarang penyakit kulit
  24. mengurangkan risiko dan kesan stroke atau angina ahmar
  25. mengurangkan risiko DENGGI dan malaria
  26. mengurangkan risiko dan kesan herpes, syphilis,gonorrhea dan kesan pembesaran prostate
  27. mengurangkan risiko dan kesan chronic fatigue syndrome
  28. mengurangkan risiko dan kesan osteoporosis
  29. mengurangkan risiko dan kesan penyakit hempedu, hati dan radang peparu
  30. mebuat kita kelihatan AWET MUDA...wahhhhhhhh

4 comments:

  1. hunny-esok i upload tentang kacip fatimah n tongkat ali jugak..my FIL wat 3 products ni...if u nak try, please let me know :) mmg bgs product die...my MIL dari dulu makan VCO, u tgk kulit die pon xpcy..xpyh pakai make up pon....pastu badan maintain je even dah beranak 6...huhuhu

    ReplyDelete
  2. nad aku mmg guna benda ni lama dah even use during my pregnancy. hasilnya no strecth marks ok. if mine habis aku order from u je eh

    ReplyDelete
  3. marikosan-yup, minyak ni mmg bgs...now aku makan everyday jugak..ok..if u need anything roger k...

    ReplyDelete