This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Thursday, February 13, 2014

BANDUNG

Salam...
Last december...nad bawak twins gi bandung!
hahahaaha....sempat kan nak bejalan gak bg penutup 2013.Lagipon nad sambut birthday nad kat Bandung...
Since aidan baru 4 bulan....so Aidan kene tinggal....
Gi Bandung ni dah mcm balik kampung dah..hahahah..
Nad suke gi bandung ni sebab makanan best!
Kalau korang ni kaki diet...xpyh la gi bandung..rosak diet wooooooo...
Kat Bandung...nad duduk kat Hotel Serela...Kat area Jalan Riau...Hotel tu best gak..snang boleh jalan kaki je gi outlet2 sume..
Tapi sebab nad bwk twins..so agak susah nak bjalan kaki dgn  stroller bagai..so nad mmg amik supir je kat sane..snang kalau ade supir ni.
Yela..xkan la dgn bdk2 ni...dgn brg2 shopping..jenuh kite nak menahan taxi kan?
Tapi nad gi bulan Dec...so asik hujan je.....aduhaiiiiiii..xbest tau kalau travel time2 hujan nih.

Ermmm...kalau org tanye nad..nak bwk budak ke gi bandung..nad xsuggest kot.
Ye la...dah namenye Bandung tu heaven for shopping..korang nak shopping cmne kalau bwk anak2 kecik oiii!
Kang kalau hilang mau nangessssssssssss...
Nad pegi pasar baru xsampai setengah jam duduk situ...Sebab twins xmo dok stroller..plak tu main kejar2..lari2...
Mmg cuak la nad...xpe la..aku rela xshopping drp anak hilang...

Twins mmg xbehave langsung sepanjang kat sane...dieorg ni jenis budak yg lasak...so xde la dieorg nak duduk diam..kalau masuk factory outlet tu...nad sempat capai2 yg mane bekenan je...xsempat la nak dok lame2..nak memilih kan...
bile dh sampai hotel..tgk baju yg nad bli..lebih kurang same pattern la..same color la..hahaha..jd la labu!

Bagi nad baju2 budak kat sane mmg murah la...mmg boleh rambang mata tu..brand2 mcm osh kosh...guess...polo..armani.. mmg cantek2...and sgt la murahhhhhhhhh
Sila la bwk duit byk2 kalau nak shopping gi bandung eh...
Ok mase 1st day tu..nad dinner sempena bdy kat the Valley.
Tq to Linda yg suggest tempat ni...
Ya Allah tempat ni cantek nye..atas bukit....mmg romantic btol......
And kat situ makanan nad rase murah la..dgn view..dgn makanan sedap...
Mmg nad suggest korang gi the valley ni...

Ha, nad sempat gi Trans Studio kat bandung tu...
tapi mcm xbest je..hahahah
xnaik ape2 rides pon kat sane...mcm ntah pe2 je dlm tu...rugi je pegi...
Lagi pon mcm xnampak plak rides untuk bdk2...

Overall trip nad ni mmg juz nak relax2 je...so xde la nak shopping bagai...
InsyaAllah nanti nak pegi lagi kalau nak shopping....tapi kali ni xboleh bwk korang ye anak2..dok diam kat sini...nanti mama beli baju je sudah!





















g


5 comments:

  1. 2x g bndung mmg xpuas lg...haha..
    Nk pegi lg dah ada ank kck..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeheehe..bandung best gi makan n shopping kan?

      Delete
  2. Assalamualaikum. Jemput singgah blog http://www.kedaivitamin2u.blogspot.com. Ada info vitamin & supplement produk Shaklee

    ReplyDelete
  3. Replica Watches Outlet I've been surfing online more than 2 hours today, yet
    I never found any interesting article like yours. It's pretty
    worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as
    you did, the net will be a lot more useful
    than ever before.

    ReplyDelete
  4. It's an remarkable paragraph designed for all the web people; they will get benefit from it I am
    sure.

    Also visit my weblog ... gas fires Melbourne, ,

    ReplyDelete