This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Thursday, June 12, 2014

KOREA- DAY 3

Salam semua...arini ari ke3 kami kat Korea....
So itinerary arini ye la pegi ke Nami Island...Feeling2 winter sonata ke?
Hahahaha..actually Nami Island ni cantek if u ols pegi time winter je...Probably nad pegi dah end spring..so bunga2 pon xde yg bloom dah...

Pagi2 kiteorg dah bgn..excited nak pegi Nami Island yg org asik cite2 tu..Alhamdulillah dapat gak kami jejak kami sampai kat sane...
Kiteorg naik cab je dari hotel ke aero train station...
Sebab dah xlarat nak angkut turun naik stroller..pastu nak jage 3 cikenets..mmg pengsan ok.
Sampai kat aero train station tu..tgk tix..next train will be at 1pm..
mase tu pkol 11.30 ..so ade byk mase lagi...
Perut pon dah lapa..nak dapat makanan yg halal kat korea ni mmg susah..last2 we all makan burger udang kat lotteria..
Mengikut tour guide kami..burger restaurant tu xde serve pork..mmg seafood cmtu..so makan la dgn tanpa was2 was ye....

Dah naik aero train yg amik mase dlm 45 mins tu..lepastu kne naik cab pulak nak ke ferry terminal..
Name pon island kan..so kenala naik ferry ni dalam 15 mins...


Hubby & Aidan




Jom pegi Nami!




























Kat nami island ni kiteorg makan NASI GONCANG! hahahah..pelik kan?
nasi ni panas..kite kne pakai glove n goncang2 nasi tu supaya isi dlm tu rata...
dalam nasi tu ade tuna, telur n kimchi...nasi ni panas....



 



Ni la Nasi Goreng Goncang!










Budak korea ni suke btol dgn Aidan
































Balik from nami island...perut pon dah lapa balik...so kami decided gi makan ikan bakar kat Dongdaemun.














ikan bakar die sedap jugak la..makanan dieorg mmg served sayur2 sejuk..kimchi la..pastu sayur ape ntah lagi 1 tu pon sjuk...mmg tekak ni mmg xleh trime...
ye la..cube korang bygkan..makan sayur yg baru kluar dari peti ais tu..trus makan dgn nasi...xde feel la...
kalau panas baru la syokkkkkk...






8 comments:

  1. Replies
    1. hehheh..mmg syok..sminggu xpuas jalan

      Delete
  2. Salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer

    ReplyDelete
  3. haritu husband ada outstation kat korea tak ikut.tgh entry ni rasa rugi plak.hhuhu

    ReplyDelete