This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Thursday, May 3, 2012

Diapers Bag

Banyaknye la entry yg nad hutang nak publish...bukan ape..xlarat beb nak menulis...
review antenatal class kat HUKM yg nad attend last week pon nad xreview lagi...
skang mmg xlarat sgt dah..nak jalan pon mcm dah xlarat....sickness dah truk mcm 1st trimester balik....

Bile pegi antenatal class tu...korang percaya x?nad sorang je yg belum prepare ape2 lagi...org lain sume dah siapkan beg mama & baby dlm kete tau...
Bygkan ade lebih kurang 32 couples dlm class tu n nad sorang je yg xprepare????
dussssshhhhhhhhhhhh!!!cuakkkkkkkkk
Doctor cakap by 7 months everything dah kene prepare beb...
Brg2 penting dah kene letak dlm beg n simpan dalam kete...tp jgn la isi brg sampai mcm nak pindah umah ye u ols...

Nad minat btol beg allerhand tuh...ricky price rate2..RM450-500...adehhhhhhh..gile ko!
beg baby dah mahal cam gitu..
Nad tambah lagi duit dah boleh bli purse gucci u ols..hahahaahah..
heeheheh...nad nak order la kat sesape yg gi oversea...
Kalau kat oversea bleh dapat dlm RM200+ ke ok la kan? coz kwn2 nad yg gune dieorg ckp beg tu spacious n tahan lame...berbaloi la dgn harge die...





Ni la Allerhand bag yg menjadi pujaan hatiku.....


So memandangkan nad x prepare pon ape2 lagi nak diisi dlm diapers bag..so smlm nad pon bli on9 je kat Little Whiz.
Nad baru order smlm, tghari td trus dapat brg tu..wow..cepat sungguh delievry die..heheeheh :)

Nad bli diapers bag Simple Dimple...murah!
harge die skali dgn postage RM 63.90 (postage rm10)
Tgk compartment dalam die pon ok...spacious jugak...
Kalau beg ni dah ok, xjd la allerhand...hehehehehe :)
Hubs xmo beg keras2 tu...skang kan trend org pakai beg keras tu..heheeheheeh

So ni la beg yg nad bli :








yeayyyyy..esok nad cuti...yareeba yareeba...boleh rehat kat umah...

25 comments:

  1. mine also simple dimple backpack tp lain sikit..hee..esok pun hubby cuti yareeba2..

    ReplyDelete
  2. nice bag nih..murah lak tu :D

    ReplyDelete
  3. Nad,

    Kalau nak Allerhand murah boleh beli dgn dia ni :- https://www.facebook.com/media/set/?set=a.158344807555846.33783.158340977556229&type=3&fb_source=message

    I dah order :)

    Baby Clig Shop
    Salam, kindly be informed the closing date for our May Shipment will be on 9th of May 2012, and it will arrive M'sia by end of May 2012. Or else, next shipment will be in June. Thanks dear, ain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq so much darling...i dah order jugak allerhand..tq for the link..heheheeh :)

      Delete
  4. I pun minat giler Allerhand ni, tapi tgk rege..uuuhh noo..mahal nya..
    Last2 I punya diapers bag guna beg biasa ja..bukan sandang belakang pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheeh..mmg beg allerhand mengancam kan?

      Delete
  5. i nk beli btl2 bag diapers...kalau back pack mcm ni i simpan utk baju2 i nanti..tu guna back laptop nike je

    ReplyDelete
    Replies
    1. org ckp allerhand ni byk compartment n tahan lame...so snang i nak simpan mcm2 dlm beg tu..pastu bg hubby bwk je..heheehehe

      Delete
  6. Sis Nadddd... better prepare brg awal... takut kelam.kabut nti.. ;) like mine, asyik la dok tangguh2 nk prepare tu ini brg baby n mine, lastly baby keluar 20days b4 edd.. hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la,dah kene standby dah ni...letak trus dlm kete kan snang?

      Delete
  7. pun sama beli simple dimple backpack gk.tp jenis yg keras tu..malas nk pilih n pk panjang dah :D 28th ni genap 7 months!antenatal class pun x pegi lg.tetiba rasa cuak lak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeheh...pegi cepat antenatal class tu..nad pegi 1 exercise xlarat nak buat dah coz perut besar sgt..xkuasa nak wat exercise pon..hahahaha

      Delete
  8. tambah tolak 2 more weeks to 7m ..ai pun tak prepare apa2 nad oii..silap2 haribulan masuk beg..mail kuarkan beg tu...dia bukan boleh ada beg la kasut la dalam keta...wuwuwuwuuuuu..kain batik pun belom beli nih!!! hayyoooooo~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaahahah :) beg u n baby mmg kene simpan dlm kete beb..coz nanti kalau dh emergency mane la u nak terpk cari beg..dgn sakit sume tu..thats why doc advised prepare sume bende dlm 7 months n letak trus dlm kete....
      i pon kirim kat my SIL kain batik 5 helai..aritu die gi bandung...hahahaahah
      dpt la rm10 sehelai..cni mahal gak kan?

      Delete
    2. aah kat sini mmg leh tahan jugak RM kain batik

      Delete
  9. I pn tgh aim allerhand utk diaper bag yg proper. Pastu bole x nk gedik2 nk bli coach diaper bag gak? Haha. Tgk la dlu caner kan... Tp allerhand tu mmg i mcm nk bli sbb member sume kata recommended. Huhuh

    ReplyDelete
  10. Elly..wahahahah..u same mcm i beb..mmg nak pakai coach beg pack tu..hahahahaah :)
    tp die xbyk compartment la....
    so atlast hubby stuju nak allerhand nih...heheheehh

    ReplyDelete
  11. Hi Nadya, kita jumpa time at HUKM aritu ;) btw, i pun tak letak dlm kereta lagi bag utk bersalin nnt, baru prepare skit2 hihi, kene buat ASAP dah ni heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehheheeh..nad baru prepare beg babies..beg nad xprepare lagi nih...hehehehehe

      Delete
  12. memang kalau boleh anak ngan mak memang nak pakai yang stylo mylo jer..heheh..tapi tu ar..kekadnag selera tinggi harge pulak tak mampu..huhu..tp bag nad tu stylo ar..kenape tak perasan sebelum ni tah..;)

    ReplyDelete