This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Wednesday, May 16, 2012

Minum Air Gula?

Salam...
Nad nak share experienced nad minum air gula last week.
Korang pernah minum air gula?
Selama ni nad mmg dgr kwn2 cakap yg air gula tu sangat2 la xsdap n nak muntah bile minum...
welll, it is soooooooooo true!!!!
hahaahahahaah :)
nak minum air gula ni kite kene puasa from 12am-8am.
So bile sampai kat hospital pkol 8am tu, dieorg akan amik darah kite...then baru nurse akan bg segelas air gula untuk kite minum.
Mind you, air gula tu sgt2 la manis n likat pekat!yuckssssssssss
Bayangkan..kite dah la tgh puasa...pastu masuk plak minuman yg likat cmtu..seriousssssss weh nak muntah!
terkebil2 nad nak hbskan air gula tu...Nurse tu cakap, jgn muntah eh...kalau muntah kene minum balik...Ya Rabbi!
Nad jenis xsuke minum manis...Air coke pon nad xsuke coz rase manis sgt...Air gula ni lagila...20x manis lagi dari coke tu kot...n nak kene habiskan segelas?
aiyaiyai.......pitamsssssssssss!!!
Lepas berjaya habiskan minum segelas air gula tuh...trus nad rase pening sgt n serious mmg nak muntah...tp ku tetap tahankan jugak..coz xsanggup weh nak minum air gule lagi!!!!
Nad kene tunggu 2 jam lepas minum air gula tu untuk dieorg amik darah lagi for 2nd time....

Uwarghhhhhhhhh..serious bosan tahap gaban...nak tunggu 2 jam!!!
Dahla ngantok...nak muntah...lapar...Only Allah knows!!!!
Risau jugak dgn result nanti..dah la nad mmg suke makan ice cream...n cakes lately...

So after 2 hours, amik darah balik n semalam dapat result.......
Yeayyyyyyyyy...alhamdulillah...i'm free from Diabetes!!!
huhuhuhuhuhu :)

So sape yg kene minum air gula ni...gud luck bebeh...heehhehheeh :)

24 comments:

  1. dah minum
    so far hr tue oklah
    hehehehe
    baby suke manis kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. nad serious nak termuntah kat ctu jugak mase minum...sampai nurse tu cakap..tahan...tahan kalau x awak kene repeat test balik....

      Delete
  2. Gadis lom sampai turn kene minum ni..
    mmg kene tahan je la kemanisan dier..
    huhuhu...

    dapat bayangkan mcm mane nnti..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pekat likat tau..mcm kite minum sepeket gula tu hah....

      Delete
  3. kalu pagi2 tu minum air mineral pun xleh ek?depa tau ke?kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh minum steguk dua air masak if dahaga sgt....:)

      Delete
  4. petuai before MGTT...3 hari sebelum minum air barli..ALhamdulillah result cantik

    ReplyDelete
  5. I br blk minum air gula ni. Ok la x pekat sgt. Maybe i mmg ske minum n mkn manis2 kut so bole la tahan dari muntah. Risau ni nk tgu result. Huhuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe :) ya rabbi...i xleh tahan lgsg..i siap ckp kat nurse..dah xlarat ni...nak termuntah sgt2...die pakse suruh i hbskan jugak...huhuhuh

      Delete
  6. Hehehe...tak pe2..yang penting bebas diabetis..

    ReplyDelete
  7. mmg manis,loya n pening sket i pas minum...i punbebas diabetes.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoyeayyyyyyyy...i pon pning trus pastu..heheheeh

      Delete
  8. rara masa kena ritu mmg minum seteguk habes,xleh tgu.then nk pitam.sabo jelah kan.dorg kata skrg ni mmg dh wajib minum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..wajib dah skang kene minum air gula...

      Delete
  9. belom kene minum lagik...huhuhu..

    ReplyDelete
  10. nanti sampai time u beb..mmg kene minum..huhuhuhuh :)

    ReplyDelete
  11. aarrggghh..tetibe seriau biler teringat pasal kene minum air gula dolu....mase tu pegnan 5 bulan..naseb baik sekalli tu jer..memang manis giler..!!! huhu ..simpan sebagai pengalaman...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aty-mmg beb, mase i kene minum tu mcm Ya Rabbiiiiiiiiiii...ni mcm sepeket gula nih...serious manis gile..Alhamdulillah im free from diabetes...

      Delete
  12. skang dah wajib ke? seb baek i terlepas.ngeee :p

    ReplyDelete
  13. So far memang xkena minum air gula lagi.. Tapi hana tgk air gula kat sini warna oren, perisa oren, sedap kawan2 ckp. entahlah. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..rase oren?ok la tu kan?nad nye yg warne putih tu...rase gula semata2 tau..

      Delete