This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Sunday, September 7, 2014

Kindie Hunting

Monday Blues...Erghhhhh..
Sampai je ofc sure bukak email..berlambak email nak kne follow up...DUUUHHHHHHHH!!

Well, ni nad nak cite..last saturday nad dgn kiddos gi Kindie Hunting...
Nad nak masukkan dieorg kat playschool...
Dieorg now baru 2 years n 3 months..i know..mmg kiasu nak masukkan dieorg gi school awal2 kan?
But now dieorg dekat umah baby sitter..so nad rase..why not anta playschool..atleast they can learn something..xde la boring kan?
So next year..according to year 2015, dieorg akan masuk 3 years even bdy on June.
Nad dh survey few kindies such as Tadika Krista, Real Kids, Q-Dees, Tadika Aman Ceria, Junior Creative Mind Montensorri.

Wah..nak gi playschool je..tapi mak aiiiiiiiii..yuran dieorg ni mengalahkan nak masuk u..
Average untuk registration/uniform/stationery bla bla..dlm rm1800 ye..Gulp!
Itu untuk anak sorang..so nad nak masukkan twins ni?hurmmmmmmm..
Pastu monthly average nad survey atleast rm650 per month..sebab inclusive of day care.

Playschool roughly starts at 8.30-11.30. Tp nad xbrani la nak bg twins naik van nak pegi umah baby sitter ke ape...so i thit dieirg trus stay kat situ for day care...
Ksian plak aidan nanti sorang2 kat baby sitter..
Nanti aidan dah besar..aidan pon gi school eh.

Sekarang, nad dh short list Krista & Qdees for twins.
Krista more on montessori while Q-dess ni gune flip tech programme.
Die ajar gune computer..so ade animation sound wgich according to them...kids lagi cepat blajar.
Hurmmm..
Susah jugak nak pk mana nak anta the kids nih...

Korang ade anta gi payschool x?

6 comments:

  1. Wow..blh thn mahal jugak..blm mampu nak hanta anak2 playschool.tp bagus sbb boleh galakkan komunikasi anak2.klau mampu apa salahnya.truskan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg mahal kan?dh srupe bleh byr kete...

      Delete
  2. mahal betul zaman skrg ni...tp inshaaAllah berbaloi untuk pendedahan awal anak-anak.tp tgk juga di mana kah kemampuan kita bukan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg zaman skang kalau bukak tadika tu bleh jd kaya..bygkan la sorang byr dlm rm650 onwards..kalau let say amik 40 org dah bape kan?

      Delete
  3. hi nad...i plan hantr my son smart reader dekat rumah je ...smart reader yg terima 3 thn..dan diapers...yuran dia murah sikit dari aulad dan cic...

    ReplyDelete
    Replies
    1. u kat area mane eh?
      susah btol nak buat pilihan kan nak anta dieorg pdhal gi playschool je pon..harap2 berbaloila nak anta dieorg nih..

      Delete