This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Sunday, March 11, 2012

Baby Expo at MidValley

Weekend baru ni mesti ramai m2b yg pegi Baby expo kat Midvalley tu kan? Since this was my first time, nad berkobar2 nak pegi...Ye la, aritu kat KLCC nye expo xdpt pegi coz seriously nak jalan pon xlarat...pdhal KLCC tu depan ofc je :(
Jeles tgk orang sume update pasal brg2 babies..coz brg2 yg dieorg dpt tu was veryyyyyyyyyyyyyy good price!!!
contohnye storage bottle bumble bee tu, 10pcs of bottles dlm rm25 je eh? and byk lg brg2 kat klcc tu kan?
So bile nak gi midvalley nye expo ni, dh pasang angan2 dah nak tgk ape...
So on friday, 9th March tu nadya cuti coz kene gi check up kat hosp...Alhamdulillah babies ok...Doakan everything will be ok ya...
Skang nadya kene gi check up every week...mase check up tu punye la lame..nad kt hospital tu from 9.30am-3pm ok!!since nak kne jumpe 2 specialist n its friday...lunch sampai 2 jam stengah???bolehhhhhhhhh??
pdhal dah tau patient tunggu..blerghhhhhhhhhh...
sampai umah, syima amik nad pegi midvalley..heheheheh..excited!!!!
sampai midvalley, parking sume full je....dlm hati ckp ramai btol org gi baby expo ni....
So bile sampai mid...kiteorg isi perut dulu coz lapa gileeeeeeee!!!!
nad makan sizzling mee n yong tau foo..hahahahaha, gile buruk lantak!!!
mase tu nad dah ckp kat syima, sorry eh...time preggy ni nad mmg buruk lantak skit..nampak ape je nak makan..nak minum..hahaahahah
mane xnye 1st 4 months xlalu makan ape lgsg..sampai i've lost 5kgs!
so mase tgh makan dok tgk ramai org dah shopping brg2...
So, pas makan..kiteorg pon masuk la Baby expo kt tingkat 3 tu...kat hall 2...bile masuk dlm tu, mmg ramai org...org dok terlanggar perut nad je..sakit + rimas..
Tapi honestly xde la best sgt pon...this year 1 hall je dieorg buat...last year org ckp mmg byk hall...no wonder la this time xbest!

Nad nak cari storage bottle bumble bee tu, puas cari xde..xjumpe...mcm pelik..eh, nape xde plak?bukan hot stuffs ke tu kan?rupenye, dieorg jual kat booth avent...tp dah lesappppppppppp..ramai org bli!

Nad n syima stuck dekat booth yg jual rompers...hahahaha, comel gile tgk baju2 kat ctu...mcm nak bli sumeeeeeeeee...comelssssssss :)
Tapi nad still xtau gender, so xbleh bli la specific baju for baby boy or girl... :)
Mase check up memule, doc ckp boy..tp skang doc ckp bebird xnampak...so probably girl...nad n hubby pon xkisah la..asalkan babies sume sihat sempurna...tu yg penting... :)

Kat expo tu nad jumpe handkerchief made from organic bamboo...nad bli 4 packs, dlm tu ade 2 pcs. Kain die mmg lembut, so kalau nak kesat mulut baby, xluke la...

Syima nak cari maternity pillow kat expo tu pon xde...kire mmg byk review on this mid expo xbest la...syima ckpm klcc nye expo lagi best..so sape yg xsempat nak gi mid nye expo ni xrugi la coz serious xde pe2....

Lepas kuar from expo tu, kiteorg gi mothercare...kat sane lagi best shopping kot...hahaahaha.
Sempat la sane nad usha2 gak stroller...car seat...wusyyyyyyyy..mahal!!! kene kumpul duit, I'Allah pas pantang baru hubby bli kot...

Ksian syima, seb baik die larat lagi nak jalan...nad dah xlarat dah..dah mengah2...seb baik syima tolong bwkkan beg2 plastik yg kiteorg borong...hhaahahaha..nad xsdar diri main bli je..pdhal xsdar yg diri sendri pon xlarat..lagi nak angkat brg2...
tq eh syima, sorry susahkan u plak tolong i angkat brg..huhuuhhuu

Since kiteorg parking kat gardens, nad pon pegi robinson.mmg niat di hati nak cari munchkin drying rack...so bile nad sampai sane tinggal last 1 pc...rm 109 harge die..mahal gak eh?
tapi semalam nad gi metrojaya, nampak drying rack munchkin ni..ade less 20%.so sape nak bli munchkin rack..gi la metrojaya..huhuhuhu


So ni la hasil tangkapan nad di midvalley & robinson



yeahhhhhhhh...mummy is the boss ok...hahaahhah









                                                         Munchkin drying rack




                                                      Hasil tangkapan di Mothercare


Ha, lupe nak cakap..mase kt expo..nad ade bli pureen maternity toothpaste..before this nad kalau gosok gigi je sure muntah....tp bile gune ni mcm ok...
so sesape yg muntah truk mcm nad..boleh try pureen maternity toothpaste ni..nad bli rm6 je .




And last skali tgk la gbr kiteorg yg penat ni..sorry sempat snap 1 pics je coz xlaratttttttttt...penat!!!hahaahaha





That's all for now bebeh...

21 comments:

  1. wahhhh jeles tak dapat join uolls...ai pegi malam hari ngan hubby....tak best shopping kat midV tuh....tak dapat apa pun..last2 balik kg terus

    ReplyDelete
  2. Hunny-we all sampai malam gak kat ctu..coz samai sane pon almost 5pm...pastu gi makan..then baru bli brg2..mmg kat dlm expo tu xde bende sgt..shopping kat mid lagi best dr expo tu..heheheehe

    ReplyDelete
  3. ai sampai kul 830 ....boring la..tak suke. tak de brg nak beli.barut pun mahal..segala2nya macam mahal..tak berbaloi nak beli

    ReplyDelete
  4. i tweet u, tp u xreply..heheeeh :)
    8.30 kiteorg still ade lagi kt mid...slalu barut bape?

    ReplyDelete
  5. jelessnye.....korang dua2 cantik....n muka da mcm adik beradik.hehehehe...hehe,eh i setuju.expo tu x best. I spend around 15 min cmtu la....ade 1 hall je plak tu.mmg kecewa.last2,i msuk JJ je.lg lama g sana dr expo tu

    ReplyDelete
  6. Lara-adehhhh, i comot..muke x bersiap...hehehehe :)
    u gi eh?u gi ari ape?

    ReplyDelete
  7. barut buat sendirik je kot...ikoot kerajinan...ngeeeeeee..tapi kat uptown i dah tanya 3 = RM10

    ReplyDelete
  8. hunny-ni barut baby yg ikat2 tu kan?
    abg u pandai nye wat tilam kekabu sume tu..serious best...lelaki pandai jahit eh?bape die jual 1 set tilam tu?

    ReplyDelete
  9. haha byk betol u shopping baju

    ReplyDelete
  10. agk mengecewakan baby xpo kt mid aritu,brg yg nk mmg xda lgsg..frust btl~
    tp lam pd frus hbs gak dkt 400..huhu
    btol soping kt mothercare ag best dr baby expo tue..

    ReplyDelete
  11. Nana-u nampak byk coz i byk bli baju from 3-6 months...ade yg 6months above..hahahaha, newborn bape helai je..i nak cari baju butang2 depan tu..coz newborn baby kan lembik lg...so mcm rompers xsesuai eh?

    loveaqasha-mmg mengecewakan sungguh...i rase berbaloi2 lagi shop kat mothercare tu...

    ReplyDelete
  12. comelnyer rompers2 tuh! nape i tak prasan masa i p ek? tapi, memang expo kali ni sucks. i pon cari storage bottle tu. tak tau plak ade kat booth avent sbb masa i lalu, tak nampak pon. dah abes kot..my baby's clothes pon banyak 0 up to 6 months. newborn de bape jer. baju newborn, tak banyak yang menarik ati la. hikhikhik :p

    ReplyDelete
  13. veesakura- heheheh...maybe ramai org u xpasan kot..die kat belah kiri..depan skit from pureen booth..tp mmg ramai org kat ctu..nad pon rimas...
    Mase we all dtg friday pon..bumble bee storage bottle tu dah hbs..smlm nad bli kat mom's care..bottle tu dpt rm39...so nad bli skotak je...mls dah nak cari tpt lain.
    tp terpk gak, newborn mmg kecik...ksian kang mengelebeh kalau kite pakaikan baju 3months n above...
    so nampaknye kene cari few pcs lagi..tp nad nak cari yg butang depan tu..ramai org adviced suruh cari yg cam gitu..

    ReplyDelete
  14. Nad,dh nmpk muka tu chubby cikit.hihi.biasa la preggy kn?tp u ttp cantik. :) mak aiiiiiihhhh cntik nya cute bj bby tu.geram2

    ReplyDelete
  15. mmg x best sgt expo kat mid.. i masuk 30min je tuk grab rompers pastu trs kuar. pening sebab sesak sgt, asik berlanggar ngan orang yg dok usung stroller :(

    ReplyDelete
  16. patutnya dlm expo bwk carrier la kot tanak bagi crowded lagi kan...
    i btl2 enjoy walaupun penat...sb share mcm2 feeling dgn nad.paling penting, bila i nak gi toilet, nak pun sama...hahahaha...best2...

    jom mummies, kita shopping lagi

    ReplyDelete
  17. aah, gelebeh la kalo pakai nanti. so, kne ade jugak la newborn punya baju. cuma kalo baby tiba2 lahir besar kang, dalam 3.5kg ker, kira dah besar tu. memang pakai 0-3 months trus..my baju newborn suma butang depan. senang nak pakaikan. hehe

    ReplyDelete
  18. Liza-chubby eh?aloooooo..nad xmo chubby!kalau naik perut xpe..wahahahaha :)

    Aya-mmg beb..i pon org asik langgar2 perut...mmg geram i...pastu org2 dok bwk stroller xpandang kiri kanan..langgar kaki la mcm2..eh beb, bile u due?

    syima-heheheh..tq so much coz bwk n jage i beb...nanti next month kite gi lagi eh...i pon sronok shopping dgn u coz u byk tolong i gak..kalau x..hbs sume nanti i bli..hahahahah,seb baik u ckp..ni xpyh bli..bli nanti2....ni bli 1 je cukup...hahahahaahah...mmg sronok!
    tp aritu i pnat sgt..tu yg xbergambar byk tu...next time kne tgkp gbr tau..wat kenangan!

    vee-tu la, i plak gi bli rompers...hehhhehe..i kne cari butang depan...I'Allah next month dapat gaji plak gi cari..now duit dh hbs byk jugak bli brg2 skit2...u due bile?sure dh dekat kan?

    ReplyDelete
  19. hikhikhik.. tu la, me pon tunggu gaji la baru nak shopping lagi. walau skang ni tangan meamng dah gatal gila. hikhikhik. i due 02nd may.. x lama lagi dah. perut pon dah besar sangat dah i rasa. hikhikhik

    ReplyDelete
  20. vee-u xlame lagi tu...i guess mesti byk brg2 baby u dah bli kan?
    cmne nak gi antenatal class same2?larat lagi ke u?

    ReplyDelete
  21. Heya! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?

    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no back up.
    Do you have any methods to protect against hackers?


    Also visit my blog; Read This

    ReplyDelete