This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Monday, April 9, 2012

Maternity Pillow

Korang sume pernah x jumpe bantal ni?Bantal ni sangat bgs for pregnant woman coz die boleh support tummy kite yg bsar nih...
Mase pregnant, nad agak susah nak tido..coz rase belakang kite xselesa..perut xselesa...
So 1 day, nad google, skali jumpe ade org yg jual bantal ni...horeayyyyyyyyyy...
So, nadya pon order...Harge die RM 290...Mmg agak mahal kan?tapi trust me..its worth it...
Mmg skang nad tido kene ade bantal nih...coz die boleh support belakang n perut skali...
Bile kite dah deliver baby....kite boleh jadikan bantal ni as nursing pillow jugak...



Ni rupenye maternity pillow tu..nad bli warne pink :)




Macam2 style korang boleh gune maternity pillow nih....








Nampak selesa kan tido gune bantal nih?
So sape yg nak bli bantal ni boleh cari kat sini : RnH Collection

24 comments:

  1. i sampai sudah tak beli2...haha

    tp skrg punye la sakit badan kalau tdo, serba tak kena...huhu

    ReplyDelete
  2. I start beli mase early pregnancy dulu..tp baru skang nak review..hahahahaah :) coz i noticed ramai org cari bantal ni...
    mase dulu i bli coz mmg awal2 pregnant dah rase xselesa kat perut...

    ReplyDelete
  3. I nak beli bantal ni memula tapi harga die errkkkkkk... So cancel beli jela nursing pillow biasa. Nnt next baby baru bole beli kut. Huwaaaaaaaa sedihnye.

    ReplyDelete
  4. i bli nursing pillow from momlittleones. ok la, tapi, die tak sepanjang yg nad punya nih. lengkung bentuk u lebar. sedap jugak pakai. kadang2, hubby cilok bantal i tuh. cis! hehehe

    ReplyDelete
  5. somel je....tapi tak terpikir nak beli pun..mengepit celah tiak hubby je...hahaha

    ReplyDelete
  6. Elly-hahaahahh :) mase my hubby tau harge bantal tu die mcm ha??bantal je rm290...hahahaah :) i bli xbgtau die pon..order on9..next thing tau dah sampai kat umah...
    bantal tu besar tau..penuh gak la katil..huhuhuh
    tp pas deliver pon u still boleh gune lagi bantal tu..kire multi purpose la...

    Vee-hahaahah :) my hubby pon same..kdg2 die tido atas bantal tuh..hahahaahah

    Hunny-kalau kepit celak ketiak hubby..die xleh support perut i yg besar ni..hahahahaaha

    Farhana-memule sampai bantal ni i mcm besarnyeeeeeeeee...hahahaahaha

    ReplyDelete
  7. oh nad, i pun tgh carik jugak maternity pillow nih sbnrnya, sbb terasa sgt x selesa la masa nk tdo since pregnant nih, pusing kanan pusing kiri pon tetap x selesa, terasa mcm perut ni...err cane ek nk explain, tp rs xselesa lah kat perut,alaa u taw lah kan cane rasanya sbb u pnh rasa kn,hhu.. igt nk beli 1 lah nt,hee ;)

    ReplyDelete
  8. i takut kang i beli kang en. syazwan bising2...hehehehe

    jadi rasanya impian tinggal kenangan la.yg u tunjuk kat pic tu pun mcm ragu2 je i nak beli...nursing pillow je la kot

    ReplyDelete
  9. nad.i penah tgk bntl ne j.lo pakai dlm cte the break up plan.. haha.thanks for the info.bole simpan info utk future reference.hee

    ReplyDelete
  10. Syima-hehehehehh :) i ni kan bli pe2 ikut suke ati..dah bli baru bgtau...hahahhahah :)

    Baizura-yup, mmg Jlo pakai bantal ni dlm cite tu..heheeheheh

    ReplyDelete
  11. Hi I ade jual maternity pillow.. harga promosi RM 200 kalau COD...kalau nak post lebih sikit la...My maternity pillow ni lain sikit coz i isi EPS beads yang macam dalam bean bag tuh. tapi beads dia size kecil..so sangat selesa sebab fleksibel and u all boleh kurangkan atau tambah isi dia ikut keselesaan masing2.. ukuran 135cm panjang x 65cm lebar X 30cm diameter..

    check out my blog http://mommiescomfies.blogspot.com

    Nadya, thanks for letting me borrow ur blog for this little msg...

    ReplyDelete
  12. pakai EPS beads ni selesa ke? cam x firm jerk?

    ReplyDelete
  13. dalam dia kekabu ke cemana...hehehehe

    ReplyDelete
  14. Hai Nadya. Sorry menyampuk.
    I ada jual jenama DreamGenii, RM 130 saja.
    Ni kan long term use, after deliver boleh jadi nursing pillow.
    Banyak kes dah husband yang cilok wife's pregnancy pillow ni. Hihi

    ReplyDelete
  15. mcmana nk beli ni.....sy nak beli la....coz tiap2 mlm x dpt tdo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy dah beli awal bulan ni di www.thebabystore.com.my
      mmg best pillow ni.. dah kurang sakit belakang.. 1st day pakai terus dapat tido lena..

      Delete
  16. hi all, just want to share about my pregnancy pillow shop here~
    you all can visit www.facebook.com/pregnancypillow4u or www.fizratulcollection.blogspot
    We have very2 good review from our existing customer :)

    ReplyDelete
  17. Tumpang iklan yer..

    Pregnancy Pillow Kekabu Asli. Geboo, lembut, selesa dan melenakan tidur... Harga mampu milik kepada semua mommy2..

    Harga promosi RM120 dari RM145.. Murah2.. Harga siap pos ke seluruh malaysia.

    FB Page : Pregnancy Pillow by Kak Lin
    Whatsapp / sms 01128546124 Kak Lin

    ReplyDelete
  18. Anak no 3 dah ni baru nak beli.no 1 dan 2 tanggung je sakit dan xselesa tido..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Olie..mmg sgt2 membantu dgn pillow ni..bli la...nak tido pon snang sebab die support perot pon..so xde la perot rase sakit kan

      Delete