This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Tuesday, April 17, 2012

My Babies Stuffs

Arini nadya MC...semalam until now truk cerry berry + muntah2...end up mmg lembik nak pegi keje pagi td...
Perut sakit xpyh ckp la..memulas2...sampai nadya rase eh dah nak beranak ke ni?tapi baru 6 months plus...
sakit perut memulas2 mcm rase contraction plak..eh2 tau ke aku rasr contraction?org ckp rase contraction tu mcm sakit perut memulas every 5-10 minutes kan?
mcm tu la nad rase..nak nanges rase...xboleh tido...ulang alik toilet..cerry + muntah...adehhh..

Ok, ni nad nak cite psl my babies stuffs..OMG, ni l;a padahnye bile mummy nye terlebih excited n pantang nampak sale...selame ni kalau ade sale, nad cari brg2 untuk nad je..cari baju..kasut...
Kebetulan my office mmy opposite to KLCC n Pavillion..so snang la mummy ni nak merayap kan?hheeheheeh
Now dah xtengok brg2 sendri dah...masuk je shopping complex..excited gi kat Baby's Department....
See my angels...mummy love u so much :)

Memandangkan nad nak kene bli 2 psg baju each time nad bli...so mmg agaknye rezki twins, mmg skang ni musim sale je for baby...mothercare sale..mom's care sale..isetan sale...so nad pon terjah ke sale2 ni sume...
Memang berbaloi2 membeli tp yg xbgsnye..bile sale je, kite end up bli byk sgt baju...hohohohhohohoh

Nad start beli brg2 mase nad pregnant 5 months...Alhamdulillah nad dh start membeli skit2 coz now nad start muntah2 balik n mmg flat la...
Nad xlarat dah nak masuk shopping complex bagai nak cari brg2...
Harap2 jgn la berterusan sakit sampai 9 months...nak keje pon susah...risau!
Performance nad kat office dah semakin truk sejak nad preggy...asik sakit je...n honestly, mmg xlarat sgt...tp kdg2 nad pakse diri..kuatkan diri..tp sebenarnye hanye Allah yg maha mengetahui....
Dalam hati nad nanges...coz rase diri xkuat..nape org lain xsteruk nad mase preggy...
Kenapa nad kene truk sgt?
Allah maha mengetahui..semoga ade hikmah buat nad..semoga nanti bile nad bersalin..dipermudahkan...

Last week, nad kemas2 la plastik bag brg2 babies...sume baju2 babies still dlm plastic..nad xsusun lagi dlm almari coz currently dok umah PIL..so storage place xcukup..I'Allah plan soon nak pindah umah sendri. Harap2 dapat pindah before nad deliver..so kat sane,ade almari sendiri sume..snang dah cuci2 baju babies n simpan nanti...
To mu horror....nad kire2..almost 40 pasang baju baby untuk sorang ok..that means..nak dekat 80 helai for my twins..
Ahaaaaaaaaa....banyak kan? Pengsan kalau nak membasuh nanti...
My hubby pon tkejut tgk baju2 babies yg penuh 1 katil bile nad susun..

Nad pon xsdar yg nad dh membeli sebanyak tu baju2 babies..membazir kan?
Nasib baik nad bli campur2 size...from newborn, 0-3 months...0-6 months...3-6 months..
Harap2 boleh pakai sume baju2 tu...heheheh, kalau x..akan disedekahkan je baju2 tu nanti..
Before tau gender baby..nad bli universal color je...yellow..white..grey..
Bile dah tau..lagi excited kite membeli kan?
hehehehheeh :)


Ni few pics yg nad sempat snap :







   Nampak x banyak plastik kat tepi tu?hahahahh :) tu dlm tu sume baju2 tau....xlarat nak susun




                                                                 Toys



                                                             Bedding Set



                                          Tomee Tipee Complete Starter Set

                                              Avent starter set, a gift from my MIL


So far, ni la barang2 yg sudah nad beli...dah banyak jugak kan?
So dah kene stop membeli and start saving for hospital bills pulak..huhuhuhuh

19 comments:

  1. byknye nad....
    alhamdulillah,rezeki baby

    ReplyDelete
  2. ekin-banyak kan?xsdar bli skit2 sampai la byk cmni..heheheh :)
    nad bli sume time sale je :)

    S.n.Fariza-heheheeh, sbab geram tgk baju tu la amik je...xkire dh bape psg..last2 sendri tkejut tgk baju byk cm gitu...

    ReplyDelete
  3. Farhana-ni la padahnye terjah sale...tp alhamdulillah brg2 yg i bli ni dapat murah2 n berbaloi :)

    Hunny-hehehehehe...u dah start membeli x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. belom lagik tu hari je beli skit...ni hujung bulan ni nak tambah lagik...brg ai sendiri pun tak terbeli lagik...

      Delete
  4. bestnya borong baju baby.. i pun sama, nowdays kalau msk kedai terus gi dept kanak-kanak jer. hehehhe ;-)

    ReplyDelete
  5. hikhikhik! nama pon twins, kena la bli lebih. banyak pon takpe, sebab u bli campur2 kan. kalo newborn saja, memang banyak kena sedekah la jawabnya. hehehe. sama jer kita nad. i suka order online je skang ni. every parcel yg dtg, sume brg baby. kalo dulu, suma baju sndri jer. what to do, barang baby lagi comel :)) get well soon ya nad. aminnnn

    ReplyDelete
  6. Hazz Nieza-u i tgk check list dah 99% completed dah i rase..huhuhuh
    i byk lagi tau yg blom bli..harap2 la i cepat sihat balik..skang ni asik2 non stop je muntah..lembik i..nak jalan2 pon mmg xlarat dah...

    Vee-hehehehe..even bli campur2 pon kire byk sgt baju dieorg ni tau..heheheh :)
    same la kite beb..i pon aritu everyday shopping on9..adehhhhh..end of the month sampai credit card nye bills boleh pengsaqn wooooooo..huhuhuuhuhu

    ReplyDelete
  7. Banyak nyee.. lagi2 ada twin kann..mst best.. :)

    ReplyDelete
  8. Waaaaaahh.... banyaknyeeee! Sukeeeeee.. Hehehe! Beli byk2 xpe, boleh slalu tukar :D Takde la asik tengok pakai baju yg same je nnt. Hikhik~ Btw, kalau doktor boleh estimate weight ur baby lg sng u nk beli pasni. Takyah beli size new born @ new baby banyak.. Boleh terus pakai size 0-3 months ;)

    I beli nb byk sikit sbb doktor predict baby I dlm 2.5kg - 2.8kg je ;)

    Bestkan shopping baju baby. Masuk mall, gi baby department/shop. Bukak website, babies stuff. Haish ;p

    ReplyDelete
  9. Fuiyoo!! Sume comellll. Geramnye tgk baju baby. Nad. X tau gender lagi eh?

    ReplyDelete
  10. nadya..twin ker baby tu? bestnya....

    ReplyDelete
  11. bestnye!! betul3..skg barang baby paling menggodakan..

    ReplyDelete
  12. Nadddd darling... beshnyeaaa tgk u shopping brg2 baby..sorry dis might a bit late, but congratz on ur twins..!! *baru tau* bestnyeeeeer, bila nak jumpe ni nak amek berkat..heheeheheeee ;p

    ReplyDelete
  13. omg..twins?besnyaaa...mmg ptt pn u shopping bnyk2.. take care n get well soon nad..

    ReplyDelete
  14. Asz Miza-Heheheheh..xsdar dah TERBELI byk sgt...

    Juliet-i rase my babies xkan rotate baju pon..hahahahah :) stiap hari nanti pakai baju baru...kalau xpkai kang syg pulak kan?

    Cik Puan Mimi-heheheeheh :) mmg banyak..dah tau dah gender babies kite :)

    Cheyan-yups..

    Kina-mmg pon kina...brg2 dieorg so cuteeeeeeeee

    Renee-tq beb..hehehheeh :) I'Allah nanti sampai ur turn eh?

    Baizura-tq :) doakan nad eh....

    ReplyDelete
  15. IBaby Shop in Singapore, online buy Strollers, Prams, Baby warehouse sale, playpen singapore, High Chair, Changer and a wide variety of baby products to meet your baby needs.For more resources about Baby Sale

    ReplyDelete