This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Friday, April 20, 2012

Maternity Support Belt By Mothercare



Good evening ladies...
Memandangkan arini ari jumaat..so lunch hour pon panjang...lagi panjang langkah nad berjalan...
Ye la, office depan KLCC n Pavillion je kan?heheehehehe
Nak menapak from Wisma UOA mmg xla..so nad amik cab gi KLCC td...
Nad nak gi amik Maternity Support Belt yg nad order kat Mothercare last week...Semalam dieorg called..ckp belt tu dah sampai...

Maternity Support Belt ni bg nad bgs coz entahla...nad rase perut nad berat n sakit bile nak berjalan...
Probably im carrying twins ke? ntah nad xtau..coz ade gak kwn2 nad yg single pregnancy pon pakai this support belt to support their tummy.

Kan bile kite dah towards nak masuk 3rd trimester...dah start sakit belakang? Perut pon dah rase berat and ke bawah? Kekadang rase mcm kene pegang perut nak berjalan kan?
I dunno how about you gurls..tp nad rase cmtu...
Perut nad rase berat n bile die mcm ke bawah...tarikan graviti tu lagi buat berat bile xde support...






                                             You all ade x rase sakit belakang?sakit perut time pregnant?



Korang bleh pakai belt ni dalam baju...die mcm strap on bengkung mcmtu...
Nad mmg recommend kat preggy mummy...coz bile nad dah pakai support belt ni..nad rase mcm perut nad kurang bebanan skit...kalau x mase berjalan tu rase berat...and plg penting die support tulang belakang.
So kalau pasni nak berjalan boleh la jalan laju skit...kalau x, mmg terase perut tu sakit tau...










                                        Nad pakai belt ni dalam baju....




Korang boleh dapatlan belt ni kat any Mothercare outlet at price of RM119.00
Die ade color black & white.




10 comments:

  1. wah..1st time dengar..tq 4 the info nad..

    ReplyDelete
  2. Zira-heheheh :) tq

    Kina-nad pon before this xtau...pastu kwn2 nad yg suggest pakai ni coz dieorg ade yg pakai gak n seems help..probably bdn nad xkuat nak support perut..tu yg rase sakit sgt kat perut n belakang...
    Ni nad pakai, feeling better...

    ReplyDelete
  3. so far sbb belly kecik...i tak rasa apa2 kat perut, tp sakit paha n pinggul la...wan ckp paha dgn pinggul i mcm bengkak n kembang... tunggu dah 7,8 bln maybe perut laks

    ReplyDelete
  4. ni la yg auntie i suggest aritu. dia pakai masa dia preggy twins dia. tp, mcm too late dah for me sebab anytime dah nak ebrsalin kan. tunggu next baby la baru pakai. hehehe

    ReplyDelete
  5. ala baru tau nad review...i dah bersalin pun..masa pregnant mmg tercari benda alah ni..i beli brand babylove tp dia kena ikat kat belakang

    ReplyDelete
  6. Syima-i dah nak jalan pon dah susah beb...
    berat btol perut i nye prot...

    vee-ni pon kawan i yg preggy twins suruh i bli beb

    mimy-hhehehehe...ni snang je pakai mcm bengkung...

    ReplyDelete
  7. The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

    http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. i pernah ternampak hari tu kt satu blogshop barang baby. tp i terfikir, guna ke benda ni. bila dah masuk 7 bulan, baru tau mmg penting guna benda ni. sebab yg u cakap tu lah, nk jalan pun pegang perut..

    ReplyDelete
  9. etty- i pon kawan i suruh bli coz die tgk i mcm xlarat nak jalan...n mcm xlarat dah....

    ReplyDelete