This is my personal blog....my beautiful journey as a wife and a mother to Funtastic 4!!

My Frenz

Wednesday, April 4, 2012

Set Bersalin Tanamera

For mommies to be...mesti korang tgh survey2 jugak set bersalin kan?
Normally org pakai Nona Roguy,Mustika Ratu, NR, Sendayu Tinggi and mcm2 lagi...
Since my fren, Serena Chef Wan tu duta for tanamera..die mmg sebok dok promote set bersalin ni kat nad...
Tapi mahal jugak..whole set dalam RM360...
Nad tgk die pon cepat je kurus pas bersalin n nampak lagi ceria + bertenaga gitu...
So semalam, mama nad jalan2 kat The Weld and kebetulan Tanamera tgh buat promotion...
Set Bersalin die hanye RM90 je...
Can you believe it?
Dinggggggggg!!! Die murah coz ni packaging lame...yg serena jd Duta tu die dah tukar packaging + add few items such as pilis and herbal tea.
Dalam set yg RM90 yg nad bli ni die xde pilis and herbal tea tu...yg tu kene cari lain..but then...murah kan RM90 for complete set?

Dalam Set Bersalin Tanamera ni ade 9 items :









 Bengkung : Bengkung ni yg ikat2 tali2 tu...Bengkung mmg kene pakai untuk kempiskan balik perut kite selepas bersalin



Cold Press Virgin Coconut Oil : Yang minyak ni boleh digunakan seawal pregnant 2 bulan untuk elakkan stretch mark n also lembutkan kulit

Massage Oil : Massage oil ni sedap sgt bau die....bile kite pakai untuk urut, aroma die mmg wangi..so xde la bau mcm minyak angin yg busuk tu..so, kalau mase beurut lepas bersalin....gune minyak ni sure kite rase mcm kat spa :)






Firming Herbal Blend : Yang ni herba campuran untuk kite pakai bersama bengkung kat perut.
                                       Herba die meresap dlm kulit supaya kite cepat bakar lemak2 yg tersimpan
                                       selama 9 months preggy tuh.




Feminine Herbal Wash : Yang ni pakai untuk mencuci miss V..ye la, bile lepas bersalin kan ade darah
                                         nifas, so die mencuci bakteria n elakkan bau2 yg kurang enak pade miss V.
                                     



Ylang- Ylang Body Spray : Bau die sangat la relax and sedap...nad spray kat bantal mlm td...so nad
                                             rase relax je bile tido tu...


Lavendar Face Mist : Yang ni mcm toner la..kite spray kat muke bg segar. Bau lavender die tu buat
                                   kite calm n relax





Boreh Scrub : Scrub ni mengandungi herba so die boleh kecutkan balik urat2 yg tegang n buang daki2

Brown Formulation Body Soap : Sabun ni elok untuk menghilangkan kesan2 hitam kat leher, celah2
                                                     ketiak tu. Pastu kang mase pregnant ade org yg gatal kulit, so boleh pakai sabun nih, die antibacteria coz ade herba

So sesape yg nak bli...promotion die sampai this friday je...Dieorg buat promo kat concourse area, The Weld, Jalan Sultan Ismail.

35 comments:

  1. alaaa tak cakap! kalau x boleh kirim...hehe

    ReplyDelete
  2. Nana-heheeheh :) mane nad tau...nad pon mama nad yg blikan smlm beb...

    ReplyDelete
  3. Danggggg nak kirimmmmmm sape nak pegi the weld? Huwaaaaaaaa!

    ReplyDelete
  4. Gurls, kwn nad nak pegi...tp die ckp die nak amik rm100 per set untuk cover duit minyak + parking...so sape nk?

    ReplyDelete
  5. Hi Nad! I pon beli set tanamera ni ;) Tapi beli kat Dynas Nursing Attire.. packaging baru yang RM360. But I think baru or lama sama je kan.. Eee bestnya RM90 jer.. Beli 3 pack jadi RM360.. sama dgn harga packaging baru. Huhu!

    ReplyDelete
  6. ala nad. nk jugak...!! murah kot. plus mmg ini yg i nk cari. book for me please. sms okay.

    ReplyDelete
  7. ish, tempted! aritu tertarik nak beli sbb dynaz pon pakai yang ni. tapiiii, my mum dah belikan yang amway punya...

    ReplyDelete
  8. Juliet : yup, just packaging lame yg rm90 ni xde pilis n herbal tea tu je..tp worth it tau rm90 coz siap ade bengkung sume..bengkung pon dah mahal skang nih...

    etty: if nak..nad suruh kwn nad tu blikan..die tgh amik order skang ni..tp die amik rm100..nak ke?tutup mate je la rm10 tu eh..heheheeheh
    nad pon ingat nak suruh die blikan 1 set lagi coz nad dah pakai dah brg2 tu..hahahah :) mcm sabun..oil n facial mist sume tu..kang hbs dah before bersalin..huhuhuhuh

    Vee-mmg best beb...bau die pon sdap serious i suke..bau mcm kat spa...bukan bau busuk mcm slalu rempah2 tuh

    ReplyDelete
  9. Eh bile kwn u nk g? Nk kirimmmmmm!

    ReplyDelete
  10. Dah lama gak recce-recce this tanamera, tapi my mum dah order yang dari kampung..menyerah ja la...

    ReplyDelete
  11. Elly- die kate ptg ni or esok beb..

    Cheyan - Nad dari awal preggy aritu la..si serena dok promote bende ni...die ckp ramai org pakai tanamera skang..heheheeh :)
    so nad pon actually dh suruh die reserved 1 untuk nad..tp smlm, rezki kan jumpe yg murah rm90 punye..sape xnak kan?

    ReplyDelete
  12. heee..nadya pun pakai tanamera jugak k? ain pun bru jek beli set neh. beli mase tanamera wat roadshow kt CM hari tu. ain beli yg set baru..masuk dlm CM rupenye ade jual set yg lame punye n lagi murah! tapi xpe la sbb da beli n still the same set kn cume yg set baru lagi complete. ain da stat pakai herbal soap dgn herbal oil tu. sedap je rase bila pakai..heee

    ReplyDelete
  13. Ain : hehehhe :) nad pon dah pakai sabun..virgin cocnut oil, facial mist n ylang2 tu..nad suke sgt bau die coz buat bilik nad bau mcm spa...relax n calm je
    ain bli aritu bape rm360 ke?

    ReplyDelete
  14. betul2..tp yang besh nye bau produk die bukan macam herba2 bese tuh pantang tu. bau die mild je sedap je rase kn?
    yup yg rm360 tapi die bg extra herbal soap tu.
    tp rase nye nnt nk kne tambah jugak kot even de spare lg 1 sbb hari2 gune hihi

    ReplyDelete
  15. Ain :mmg,.nad suke sgt bau die..even massage oil die pon bau sdap..bukan mcm bau minyak urut/angin biasa tu...
    nad mmg order lagi 1 set kat kwn nad coz tau...confirmed xsempat nak berpantang..dah hbs brg2 tu...balik kang nad nak try scrub die plak..heheeheh

    ReplyDelete
  16. tulah..macam xrase pakai minyak lansung pun ble pakai..yup agreed! hihi.. ouh ye k? nad da pakai sume k? sbb mse ain beli tu ain tny la kt pn.rosnah tu ape yg bole start pakai sblm bersalin..die suruh pkai herbal soap, massage oil, VCO dengan lavender body spray tu..tp xabes study nk pakai mcm mane lg..hihi

    ReplyDelete
  17. nad bli smlm..mlm td dah start pakai coz suke sgt dgn bau2 die tu..hahahaha :)
    yg body spray ylang2 tu nad spray kat bantal skali supaya kite tido mcm lena je...
    sume dah boleh pakai actually cume mcm herba yg kat perut dgn feminine wash tu je nad pakai pas pas bersalin...

    ReplyDelete
  18. ouh..ain da dekat 3weeks beli tpi just pakai yg basic tu dlu..
    set bru neh xde yg ylang2 spray tu..just ade lavender mist je..
    ouh ok..tapi mmg sgt suke set tanamera neh sbb mmg da complete set and its all traditional and very natural..so payah risau pape
    bak kate serina yang penting HALAL (cewahhh..hihi)
    mesti nad rse excited mse nk bukak box tu kan? ;P

    ReplyDelete
  19. Nadya...nak kirim jugak set tu boleh?RM100/set kan?confirm nak kirim!
    Anything text me k?here's my no 016-7224672.
    Thanks dear... :)

    ReplyDelete
  20. Ok.. Seriously sya pon dah terjebak...
    :)

    ReplyDelete
  21. Ain-heheheeh..sbab rase excited la dah gune dulu brg3 tuh...

    Adawiyah-sorry beb, i baru bukak blog n baru nampak ur post...my fren dah gi dah smlm...

    nor-u pon pakai eh?

    ReplyDelete
  22. Seronoknya Nad. ktne nk bli ni? Online blh? or kena g kedai dia? Hana duk Kuantan, then xtau kt mana kdai dia, my hubby kat KL. Kat Kl ktne ye Nad?

    ReplyDelete
  23. Hana-die wat promo...tp xtau stock ade lg ke x coz mmg ramai org bli..heheheh :)
    die wat promo kat the Weld

    ReplyDelete
  24. ala..bestnya...npe la kite lambat tau :(
    msti dh abes kn..uuu

    ReplyDelete
  25. ctmah-hehheh, yup dah hbs dah set tu...

    ReplyDelete
  26. hehe.. masa tu promotion. hehe, apa pun terima kasih membeli. :)

    ReplyDelete
  27. nad..ada lg stok ke ni eh?xkisah la kalau harga RM100 still murah tu...nanti reply to me pls...or email me farhanayusof126@gmail.com ..boleh?

    ReplyDelete
  28. salam...jemput ke page sy Keperluan Ibu Berpantang...ade set Tanamera Postnatal dan jugak loose product Tanamera...:)
    http://www.facebook.com/pages/Keperluan-Ibu-Berpantang/

    ReplyDelete
  29. hye dear, i nak tanya available lg tak ni ? pls email me nina.adhar@gmail.com :)

    ReplyDelete
  30. salam dear, i pn nk th jgk available lg x? my email anita.daud.86@gmail.com...Pls email me...thanks dear...hopefully ade lg la...huhuhu

    ReplyDelete
  31. Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and
    tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation.
    My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is completely off
    topic but I had to share it with someone!

    Feel free to surf to my web-site Buy konarka solar cells

    ReplyDelete
  32. I'm not sure exactly why but this web site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I'll check back later
    and see if the problem still exists.

    Feel free to surf to my web page :: http://abiturient.pro/

    ReplyDelete
  33. Hola! I've been reading your weblog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Dallas Tx! Just wanted to say keep up the great work!

    Here is my blog post - laser stretch mark removal

    ReplyDelete
  34. salam dear, i pn nk tau jgk available lg xagk2nye? my email pinkygurlz_882000@yahoo.com .Pls email me...thanks dear...dpt murah bestnye..

    ReplyDelete
  35. Bestnyer kalau boleh dpt ni...nk tanya ada lagi ke?

    ReplyDelete